Halverwege de tweede helft van de wedstrijd op het veld van Beerschot maandagavond (5-2) ging het licht uit bij Bongonda. De winger van Genk voerde met de elleboog een achterwaarts slaande beweging uit richting de opzittende Frédéric Frans, die Bongonda ook wat vasthield. De verdediger van Beerschot incasseerde een weliswaar lichte klap tegen het achterhoofd. De minnelijke schikking van het Bondsparket bedraagt drie speeldagen effectief en eentje voorwaardelijk, waardoor Bongonda geschorst dreigt te zijn voor de thuiswedstrijden tegen KV Mechelen (20 september) en KV Oostende (28 september) en de verplaatsing naar Waasland-Beveren (3 oktober).

Die zal woensdag na de Genkse weigering wellicht opgevoerd worden naar vier speeldagen effectief en dus staat ook de thuismatch tegen leider Sporting Charleroi (17 oktober) op de wip. Het Disciplinair Comité maakt het vonnis in de loop van woensdag bekend. Daartegen is nog beroep mogelijk. Moeskroen zal overigens niet met Jean Onana voor het Disciplinair Comité verschijnen. De Henegouwers aanvaardden het schikkingsvoorstel (drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 2.500 euro boete (waarvan 2.000 euro effectief)) voor de middenvelder, die daardoor de thuiswedstrijd tegen AA Gent (19 september) en Charleroi (27 september) mist.

Halverwege de tweede helft van de wedstrijd op het veld van Beerschot maandagavond (5-2) ging het licht uit bij Bongonda. De winger van Genk voerde met de elleboog een achterwaarts slaande beweging uit richting de opzittende Frédéric Frans, die Bongonda ook wat vasthield. De verdediger van Beerschot incasseerde een weliswaar lichte klap tegen het achterhoofd. De minnelijke schikking van het Bondsparket bedraagt drie speeldagen effectief en eentje voorwaardelijk, waardoor Bongonda geschorst dreigt te zijn voor de thuiswedstrijden tegen KV Mechelen (20 september) en KV Oostende (28 september) en de verplaatsing naar Waasland-Beveren (3 oktober). Die zal woensdag na de Genkse weigering wellicht opgevoerd worden naar vier speeldagen effectief en dus staat ook de thuismatch tegen leider Sporting Charleroi (17 oktober) op de wip. Het Disciplinair Comité maakt het vonnis in de loop van woensdag bekend. Daartegen is nog beroep mogelijk. Moeskroen zal overigens niet met Jean Onana voor het Disciplinair Comité verschijnen. De Henegouwers aanvaardden het schikkingsvoorstel (drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 2.500 euro boete (waarvan 2.000 euro effectief)) voor de middenvelder, die daardoor de thuiswedstrijd tegen AA Gent (19 september) en Charleroi (27 september) mist.