Vijftig jaar geleden, in de herfst van 1962, viel de creatieve balbehandeling van een 16-jarige jongen uit Belfast zo in de smaak van Matt Busby, de beroemde coach van Manchester United, dat hij mee mocht trainen met het eerste elftal. Zijn naam? Best, George Best.

Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een document over de Noord-Ierse voetballegende. Een portret in zeven taferelen. (MS)

Als begeleiding deze ode aan de voetballer George Best:

Ook de befaamde goal die Best tijdens de interland Noord-Ierland - Engeland scoorde tegen de Engelse keeper Gordon Banks komt in het portret aan bod, hier nog eens de beelden:

Was hij een illusie? Zoals de mooiste beweging uit zijn loopbaan, met een boze en radeloze Gordon Banks bij Noord-Ierland - Engeland. De wereldkeeper nummer één bracht de bal naar de punt van de schoen. George Best slenterde schalks om hem heen: de bal zweefde een fractie van een seconde in het ijle tussen hand en voet. George tikte hem uit het luchtledige, tikt hem over Gordon en kopt de bal binnen. Doelpunt afgekeurd wegens scheidsrechter in de war want nooit eerder vertoond. Virtuositeit in de virtuele realiteit.

Vijftig jaar geleden, in de herfst van 1962, viel de creatieve balbehandeling van een 16-jarige jongen uit Belfast zo in de smaak van Matt Busby, de beroemde coach van Manchester United, dat hij mee mocht trainen met het eerste elftal. Zijn naam? Best, George Best.Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een document over de Noord-Ierse voetballegende. Een portret in zeven taferelen. (MS) Als begeleiding deze ode aan de voetballer George Best:Ook de befaamde goal die Best tijdens de interland Noord-Ierland - Engeland scoorde tegen de Engelse keeper Gordon Banks komt in het portret aan bod, hier nog eens de beelden:Was hij een illusie? Zoals de mooiste beweging uit zijn loopbaan, met een boze en radeloze Gordon Banks bij Noord-Ierland - Engeland. De wereldkeeper nummer één bracht de bal naar de punt van de schoen. George Best slenterde schalks om hem heen: de bal zweefde een fractie van een seconde in het ijle tussen hand en voet. George tikte hem uit het luchtledige, tikt hem over Gordon en kopt de bal binnen. Doelpunt afgekeurd wegens scheidsrechter in de war want nooit eerder vertoond. Virtuositeit in de virtuele realiteit.