Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de lijst met geselecteerde atleten voor de Olympische Spelen in Londen met de toevoeging van 15 atleten uitgebreid tot 98 sporters. In het tennis verkoos het BOIC youngster David Goffin (ATP 66) na zijn uitstekende prestaties op Roland Garros. Ook Kim Clijsters en Yanina Wickmayer zijn nu zeker van hun selectie voor de Spelen. Opvallend is wel dat ze allemaal aangeduid werden voor het enkelspel, waardoor er voorlopig geen Belgen zullen dubbelen in Londen. Goffin gaf eerder al aan dat hij het gemengd dubbelspel met Wickmayer op het Londense gras wel zag zitten.

Olivier Rochus nog niet op lijst

Olivier Rochus (ATP 68) voldeed eerder al aan de internationale criteria, maar haalde de Belgische selectie (nog) niet. Daar is een achtste finale op een grandslamtoernooi of een kwartfinale op een Master Series-toernooi voor nodig. Op basis daarvan maakte het BOIC de selectie. Vier jaar geleden werd Rochus samen met Darcis niet geselecteerd voor de Spelen in Peking, waarna het duo via de rechter hun selectie afdwong.

In het turnen werd Jimmy Verbaeys heropgevist. Hij kon zich tijdens de Challenge Cup in Gent niet plaatsen voor Londen, maar mag ons land toch vertegenwoordigen in de allroundcompetitie. In het BMX is er een plaats voor Arnaud Dubois. Almensch Belete werd na het afronden van haar naturalisatieprocedure officieel in de Belgische selectie opgenomen voor de 5.000 meter.

In het zwemmen werden de aflossingsploegen op de 4x100 meter en de 4x200 meter vrije slag toegevoegd. (Belga/INM)

De lijst van geselecteerde atleten op dinsdag 19 juni:

- Atletiek (6): Tia Hellebaut (hoogspringen), Elodie Ouedraogo (400 m horden), Jonathan Borlée (200 m en 400 m), Kevin Borlée (400 m), Hans Van Alphen (tienkamp), Almensh Belete (5.000m).

- Roeien (1): Tim Maeyens (skiff).

- Badminton (2): Yuhan Tan, Lianne Tan.

- Cano-kayak (4): Olivier Cauwenbergh-Laurens Pannecoucke (sprint K2-1000 m), Mathieu Doby (slalom K1), Maxime Richard (K1 200 m).

- Wielrennen (17): Jolien D'Hoore (omnium), Gijs Van Hoecke (omnium), ploegenachtervolging (4), wegrit mannen (5 renners waarvan er 1 ook de tijdrit rijdt), wegrit vrouwen (3 wielrensters waarvan er 1 de tijdrit rijdt), Sven Nys (Mountainbike - Cross Country), Kevin Van Hoovels (Mountainbike - Cross Country), Arnaud Dubois (BMX).

- Ruitersport (9): Eventingteam (5), jumpingteam (4).

- Turnen (2): Julie Croket en Jimmy Verbaeys (allround).

- Hockey (32): mannenteam en vrouwenteam.

- Judo (5): Dirk Van Tichelt (-73), Joachime Bottieau (-81), Elco van der Geest (-100), Charline Van Snick (-48), Ilse Heylen (-52).

- Zwemmen (11): Kimberly Buys (100m vlinder), Fanny Lecluyse (200m school), François Heerbrandt (100m vlinder), Brian Ryckeman (marathon 10 km), Jasper Aerents (4x100m vrij), Louis Croenen (4x200m vrij), Dieter Dekoninck (4x100m vrij - 4x200m vrij), Yoris Grandjean (4x100m vrij - 4x200m vrij (reserve), Glenn Surgeloose (4x200m vrij), Pieter Timmers (4x100m vrij - 4x200m vrij), Emmanuel Vanluchene (4x100m vrij).

- Tennis (3) : Kim Clijsters (enkel), Yanina Wickmayer (enkel), David Goffin (enkel).

- Tafeltennis (1): Jean-Michel Saive.

- Schieten (1): Lionel Cox (karabijn 50 m).

- Triatlon (1): Simon De Cuyper.

- Zeilen (3): Wannes Van Laer (Laser), Sigrid Rondelez (RS:X windsurf), Evi Van Acker (Laser Radial)

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de lijst met geselecteerde atleten voor de Olympische Spelen in Londen met de toevoeging van 15 atleten uitgebreid tot 98 sporters. In het tennis verkoos het BOIC youngster David Goffin (ATP 66) na zijn uitstekende prestaties op Roland Garros. Ook Kim Clijsters en Yanina Wickmayer zijn nu zeker van hun selectie voor de Spelen. Opvallend is wel dat ze allemaal aangeduid werden voor het enkelspel, waardoor er voorlopig geen Belgen zullen dubbelen in Londen. Goffin gaf eerder al aan dat hij het gemengd dubbelspel met Wickmayer op het Londense gras wel zag zitten. Olivier Rochus nog niet op lijst Olivier Rochus (ATP 68) voldeed eerder al aan de internationale criteria, maar haalde de Belgische selectie (nog) niet. Daar is een achtste finale op een grandslamtoernooi of een kwartfinale op een Master Series-toernooi voor nodig. Op basis daarvan maakte het BOIC de selectie. Vier jaar geleden werd Rochus samen met Darcis niet geselecteerd voor de Spelen in Peking, waarna het duo via de rechter hun selectie afdwong. In het turnen werd Jimmy Verbaeys heropgevist. Hij kon zich tijdens de Challenge Cup in Gent niet plaatsen voor Londen, maar mag ons land toch vertegenwoordigen in de allroundcompetitie. In het BMX is er een plaats voor Arnaud Dubois. Almensch Belete werd na het afronden van haar naturalisatieprocedure officieel in de Belgische selectie opgenomen voor de 5.000 meter. In het zwemmen werden de aflossingsploegen op de 4x100 meter en de 4x200 meter vrije slag toegevoegd. (Belga/INM)