Bij de mannen maken tennisser David Goffin, wielrenner Greg Van Avermaet en zwemmer Pieter Timmers kans op de prestigieuze titel. Van Avermaet en Timmers wonnen allebei een medaille in Rio, respectievelijk goud in de Olympische wegrit en zilver op de 100 meter vrij. David Goffin bereikte dit jaar dan weer de 11e plaats op de wereldranglijst, de hoogste notering ooit voor een Belgische man.

Voor de titel van Sportvrouw van het Jaar geldt Nafi Thiam - goudenmedaillewinnares op de Olympische meerkamp - als een grote favoriet. Ze krijgt niettemin stevige concurrentie: baanwielrenster Jolien D'Hoore won brons op het omnium (zeg maar: de meerkamp in het baanwielrennen) en Delfine Persoon verdedigde dit jaar met succes haar wereldtitel bij de lichtgewichten in het boksen.

De shortlists werden gestemd door beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars van de trofee Sportman & Sportvrouw van het Jaar die niet langer actief zijn. Op 17 december worden de laureaten van de trofee bekend gemaakt.

Een overzicht van alle categorieën:

  • Sportman: David Goffin, Pieter Timmers, Greg Van Avermaet
  • Sportvrouw: Jolien D'Hoore, Delfine Persoon, Nafi Thiam
  • Belofte: Louise Carton, Nina Derwael, Eli Iserbyt
  • Ploeg: atletiekploeg 4x400m mannen (Belgian Tornados), hockeyploeg mannen (Red Lions), zwemploeg 4x100m vrij mannen
  • Coach: Jacques Borlée, Roger Lespagnard, Michel Preud'homme
  • Paralympiër: Laurens Devos, Peter Genyn, Florian Van Acker

(Belga/SK)

Bij de mannen maken tennisser David Goffin, wielrenner Greg Van Avermaet en zwemmer Pieter Timmers kans op de prestigieuze titel. Van Avermaet en Timmers wonnen allebei een medaille in Rio, respectievelijk goud in de Olympische wegrit en zilver op de 100 meter vrij. David Goffin bereikte dit jaar dan weer de 11e plaats op de wereldranglijst, de hoogste notering ooit voor een Belgische man.Voor de titel van Sportvrouw van het Jaar geldt Nafi Thiam - goudenmedaillewinnares op de Olympische meerkamp - als een grote favoriet. Ze krijgt niettemin stevige concurrentie: baanwielrenster Jolien D'Hoore won brons op het omnium (zeg maar: de meerkamp in het baanwielrennen) en Delfine Persoon verdedigde dit jaar met succes haar wereldtitel bij de lichtgewichten in het boksen.De shortlists werden gestemd door beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars van de trofee Sportman & Sportvrouw van het Jaar die niet langer actief zijn. Op 17 december worden de laureaten van de trofee bekend gemaakt. (Belga/SK)