Nina Derwael heeft zondag op de Olympische Spelen in Tokio de gouden medaille behaald aan de brug met ongelijke leggers. Sunisa Lee, op papier de grote concurrente van Derwael, mocht de spits afbijten maar turnde lang niet haar beste oefening. De Amerikaanse strandde op 14.500 punten. Derwael, als derde aan de beurt, kwam beter voor de dag. De Limburgse maakte enkele kleine schoonheidsfoutjes, maar kreeg 15.200 punten. In de kwalificaties sprokkelde Derwael 15.366 punten aan de brug

. De andere turnsters kwamen nadien niet meer in de buurt van de Belgische. De Russin Anastasia Ilyankova (14.833) moest vrede nemen met het zilver. Lee maakte uiteindelijk nog het podium vol. De tweevoudige wereldkampioene aan de brug werkte al jaren toe naar de Spelen in Japan en mikte in Tokio op niets minder dan goud. De Truiense eindigde donderdag met een totaal van 55.965 punten op de zesde plaats in de allroundfinale. Goud ging daar naar Sunisa Lee (57.433 ptn).

Glimlach

'Ik ben heel blij. De Brabançonne was een magisch moment. Ik heb er geen woorden voor. Het was een lange voorbereiding, een lange week en een heel lange dag want we waren de laatsten om in actie te komen', reageerde met een immense glimlach op het gelaat. Derwael was niet op de hoogte dat Sunisa Lee, haar voornaamste concurrente voor goud, de mist inging in de finale en slechts een score van 14.500 behaalde. 'Het zou me niet geholpen hebben. Ik concentreer me enkel op mezelf.'

De stress nam de bovenhand bij alle finalisten, want niemand zette een feilloze prestatie neer. 'Ik probeerde zo kalm mogelijk te blijven. Ik zei tegen mezelf dat ik er hard genoeg voor getraind heb en dat ik moest genieten. Verder is het jammer dat mijn familie niet present kon tekenen vandaag', besloot de kersverse olympisch kampioene.

Nina Derwael heeft zondag op de Olympische Spelen in Tokio de gouden medaille behaald aan de brug met ongelijke leggers. Sunisa Lee, op papier de grote concurrente van Derwael, mocht de spits afbijten maar turnde lang niet haar beste oefening. De Amerikaanse strandde op 14.500 punten. Derwael, als derde aan de beurt, kwam beter voor de dag. De Limburgse maakte enkele kleine schoonheidsfoutjes, maar kreeg 15.200 punten. In de kwalificaties sprokkelde Derwael 15.366 punten aan de brug. De andere turnsters kwamen nadien niet meer in de buurt van de Belgische. De Russin Anastasia Ilyankova (14.833) moest vrede nemen met het zilver. Lee maakte uiteindelijk nog het podium vol. De tweevoudige wereldkampioene aan de brug werkte al jaren toe naar de Spelen in Japan en mikte in Tokio op niets minder dan goud. De Truiense eindigde donderdag met een totaal van 55.965 punten op de zesde plaats in de allroundfinale. Goud ging daar naar Sunisa Lee (57.433 ptn).Glimlach'Ik ben heel blij. De Brabançonne was een magisch moment. Ik heb er geen woorden voor. Het was een lange voorbereiding, een lange week en een heel lange dag want we waren de laatsten om in actie te komen', reageerde met een immense glimlach op het gelaat. Derwael was niet op de hoogte dat Sunisa Lee, haar voornaamste concurrente voor goud, de mist inging in de finale en slechts een score van 14.500 behaalde. 'Het zou me niet geholpen hebben. Ik concentreer me enkel op mezelf.' De stress nam de bovenhand bij alle finalisten, want niemand zette een feilloze prestatie neer. 'Ik probeerde zo kalm mogelijk te blijven. Ik zei tegen mezelf dat ik er hard genoeg voor getraind heb en dat ik moest genieten. Verder is het jammer dat mijn familie niet present kon tekenen vandaag', besloot de kersverse olympisch kampioene.