Vorig seizoen werd Copeland (29) nog verkozen tot MVP (meest waardevolle speler) van de Belgische competitie. Het leverde hem afgelopen zomer een transfer naar de New York Knicks op. Daar doet Copeland het in zijn rookieseizoen meer dan behoorlijk: hij mocht al in 38 wedstrijden opdraven, waarvan acht als basisspeler. Gemiddeld komt de forward aan 12 minuten per wedstrijd, waarin hij gemiddeld zeven punten scoort.

Tegen de LA Clippers (17 maart) was Copeland -in de basisvijf, nota bene op zijn verjaardag- goed voor 13 punten. Het mocht echter niet baten: de Clippers wonnen de partij met 80-93. Mede dankzij alweer een knalprestatie van het vedettenduo Chris Paul - Blake Griffin. Op één van de tegenaanvallen degradeerde het Clippersduo Chris Copeland tot een figurant. Al dient gezegd: Copeland was tenminste terug om te verdedigen... (MS)

De indrukwekkende alley-oop van Blake Griffin:

Vorig seizoen werd Copeland (29) nog verkozen tot MVP (meest waardevolle speler) van de Belgische competitie. Het leverde hem afgelopen zomer een transfer naar de New York Knicks op. Daar doet Copeland het in zijn rookieseizoen meer dan behoorlijk: hij mocht al in 38 wedstrijden opdraven, waarvan acht als basisspeler. Gemiddeld komt de forward aan 12 minuten per wedstrijd, waarin hij gemiddeld zeven punten scoort.Tegen de LA Clippers (17 maart) was Copeland -in de basisvijf, nota bene op zijn verjaardag- goed voor 13 punten. Het mocht echter niet baten: de Clippers wonnen de partij met 80-93. Mede dankzij alweer een knalprestatie van het vedettenduo Chris Paul - Blake Griffin. Op één van de tegenaanvallen degradeerde het Clippersduo Chris Copeland tot een figurant. Al dient gezegd: Copeland was tenminste terug om te verdedigen... (MS) De indrukwekkende alley-oop van Blake Griffin: