Voor AZ-coach Gertjan Verbeek was het zijn derde bekerfinale, de vorige twee verloor hij telkens. Het lijdt dan ook geen twijfel dat het feestje tot in de vroege uurtjes zal geduurd hebben voor het in de competitie geteisterde AZ (zie video onderaan).

Maher naar PSV?

Voormalig Westerlodoelman Yves De Winter zag vanop de bank hoe zijn club AZ in de eerste helft al de eindstand op het bord zette. Adam Maher, het Nederlandse toptalent, bracht met een knappe solo AZ op voorsprong in de dertiende minuut.

Het Alkmaarse raspaardje neemt zo in schoonheid afscheid, hij wil zijn vleugels elders open slaan. Pikant detail: hij wordt in verband gebracht met verliezend bekerfinalist PSV.

Amper twee minuten na de openingsgoal lukte de Amerikaanse spits Jozy Altidore de 2-0. Een kwartier later zorgde Jürgen Locadia voor de aansluitingstreffer en hoop bij de Rotterdammers. Maar daar bleef het bij, en zo kon AZ voor de vierde keer in haar geschiedenis de Nederlandse beker vieren.

Aan Eindhovense zijde waren heel wat beteuterde gezichten te bespeuren. Voor de tweede keer in drie weken tijd zag het een prijs door de neus geboord, nadat het eerder de titel aan aartsrivaal Ajax moest laten.

Belgen

Bij PSV kende Dries Mertens een moeilijke eerste helft. Toch had hij een voet in de goal van Locadia. In de tweede helft had 'Driesje' meer succes met zijn acties, al leverde dat geen resultaat op. Vijf minuten voor tijd werd hij door Dick Advocaat naar de kant gehaald voor Memphis Depay. De andere Belg in de wedstrijdkern, verdediger Timothy Derijck, bleef negentig minuten op de bank.

In de vaderlandse competitie heeft AZ heel wat minder reden om te vieren. De club van Maarten Martens (lange tijd out) bezet momenteel de tiende plaats. Met een laatste wedstrijd te spelen tegen rode lantaarn Willem II is de achtste plaats het hoogst haalbare. De bekerwinst is dus een welgekomen troostprijs. (ML)

Het feest in Alkmaar:

http://www.rtvnh.nl/nieuws/105311/AZ+viert+feest+na+winnen+bekerfinale%3B+kijk+live+mee+naar+extra+uitzending+%5BLIVE+BLOG%5D

De prachtige solo en goal van Adam Maher:

Voor AZ-coach Gertjan Verbeek was het zijn derde bekerfinale, de vorige twee verloor hij telkens. Het lijdt dan ook geen twijfel dat het feestje tot in de vroege uurtjes zal geduurd hebben voor het in de competitie geteisterde AZ (zie video onderaan).Maher naar PSV?Voormalig Westerlodoelman Yves De Winter zag vanop de bank hoe zijn club AZ in de eerste helft al de eindstand op het bord zette. Adam Maher, het Nederlandse toptalent, bracht met een knappe solo AZ op voorsprong in de dertiende minuut. Het Alkmaarse raspaardje neemt zo in schoonheid afscheid, hij wil zijn vleugels elders open slaan. Pikant detail: hij wordt in verband gebracht met verliezend bekerfinalist PSV.Amper twee minuten na de openingsgoal lukte de Amerikaanse spits Jozy Altidore de 2-0. Een kwartier later zorgde Jürgen Locadia voor de aansluitingstreffer en hoop bij de Rotterdammers. Maar daar bleef het bij, en zo kon AZ voor de vierde keer in haar geschiedenis de Nederlandse beker vieren.Aan Eindhovense zijde waren heel wat beteuterde gezichten te bespeuren. Voor de tweede keer in drie weken tijd zag het een prijs door de neus geboord, nadat het eerder de titel aan aartsrivaal Ajax moest laten. BelgenBij PSV kende Dries Mertens een moeilijke eerste helft. Toch had hij een voet in de goal van Locadia. In de tweede helft had 'Driesje' meer succes met zijn acties, al leverde dat geen resultaat op. Vijf minuten voor tijd werd hij door Dick Advocaat naar de kant gehaald voor Memphis Depay. De andere Belg in de wedstrijdkern, verdediger Timothy Derijck, bleef negentig minuten op de bank.In de vaderlandse competitie heeft AZ heel wat minder reden om te vieren. De club van Maarten Martens (lange tijd out) bezet momenteel de tiende plaats. Met een laatste wedstrijd te spelen tegen rode lantaarn Willem II is de achtste plaats het hoogst haalbare. De bekerwinst is dus een welgekomen troostprijs. (ML) Het feest in Alkmaar:http://www.rtvnh.nl/nieuws/105311/AZ+viert+feest+na+winnen+bekerfinale%3B+kijk+live+mee+naar+extra+uitzending+%5BLIVE+BLOG%5DDe prachtige solo en goal van Adam Maher: