In de ritmische gymnastiek valt er bij de bookmakers weinig geld te verdienen, want er moet al een mirakel gebeuren als de 22-jarige Russische Jevgenija Kanaeva (winnares van de laatste drie EK's en WK's én olympisch kampioene) naast het goud grijpt.

Zilver gaat, als de trend zich doorzet, naar haar landgenote Daria Kondakova (20), op de voorbije drie WK's telkens tweede. De Russin onderging dit jaar echter een operatie wegens een aanslepende knieblessure en miste het EK. Het is nog onduidelijk of ze tijdig hersteld raakt voor Londen.

In het landenklassement moet er een wonder gebeuren als het goud niet naar Rusland gaat.

Chinese dominantie

Ook in het trampolinespringen bij de heren lijken de gouden en zilverenmedaillewinnaars al vast te liggen. Alleen moeten de Chinezen Dong Dong (brons in Peking, WK 2009 en 2010, winnaar van het olympische test event) en Lu Chunlong (olympisch kampioen 2008 en WK 2011) onder elkaar nog uitvechten wie welke plak krijgt.

Bij de dames wordt de regerend olympisch kampioene én wereldkampioene Wenna He met stip aangeduid, al is ze niet onaantastbaar. Op het olympische test event viel de Chinese zelfs naast de trampoline en eindigde ze pas als zevende.

Andere kandidates zijn haar landgenote Li Dan (wereldkampioene 2010, brons 2011) en de Canadese springveren Rosannagh MacLennan (vicewereldkampioene 2011) en Karen Cockburn (zilver op de twee voorbije Spelen).

Jonas Creteur

In de ritmische gymnastiek valt er bij de bookmakers weinig geld te verdienen, want er moet al een mirakel gebeuren als de 22-jarige Russische Jevgenija Kanaeva (winnares van de laatste drie EK's en WK's én olympisch kampioene) naast het goud grijpt. Zilver gaat, als de trend zich doorzet, naar haar landgenote Daria Kondakova (20), op de voorbije drie WK's telkens tweede. De Russin onderging dit jaar echter een operatie wegens een aanslepende knieblessure en miste het EK. Het is nog onduidelijk of ze tijdig hersteld raakt voor Londen. In het landenklassement moet er een wonder gebeuren als het goud niet naar Rusland gaat. Chinese dominantie Ook in het trampolinespringen bij de heren lijken de gouden en zilverenmedaillewinnaars al vast te liggen. Alleen moeten de Chinezen Dong Dong (brons in Peking, WK 2009 en 2010, winnaar van het olympische test event) en Lu Chunlong (olympisch kampioen 2008 en WK 2011) onder elkaar nog uitvechten wie welke plak krijgt. Bij de dames wordt de regerend olympisch kampioene én wereldkampioene Wenna He met stip aangeduid, al is ze niet onaantastbaar. Op het olympische test event viel de Chinese zelfs naast de trampoline en eindigde ze pas als zevende. Andere kandidates zijn haar landgenote Li Dan (wereldkampioene 2010, brons 2011) en de Canadese springveren Rosannagh MacLennan (vicewereldkampioene 2011) en Karen Cockburn (zilver op de twee voorbije Spelen). Jonas Creteur