Als journalist kreeg Frank Raes meermaals te horen dat het langs de zijlijn makkelijk praten is. Onlangs verwonderde het hem dat een bestuurslid in de Belgische eerste klasse hem zelfs een voetbalromanticus noemde. In Het lijden van de diepe spits heeft Raes een passend antwoord gevonden. De scheiding tussen een ongedwongen, vrije verslaggeving en de harde realiteit van de clubleider is volgens hem maar goed ook. Om dat onderscheid in de verf te zetten richtte hij zich tot de mooiste creatie van de journalistieke vrijheid: de column. Het boek bevat namelijk een verzameling nieuwe columns, zoals Raes ze gedurende tien jaar ook voor Het Nieuwsblad en De Standaard schreef.

De voetbalcommentator vertelt onder meer wat Jean-Marie Pfaff, Roger De Vlaeminck en Glenn Verbauwhede met elkaar gemeen hebben. Hij legt uit waarom Messi beter is dan Maradona en gaat dieper in op het afscheid van Mbark Boussoufa. Uiteindelijk verlost Raes de diepe spits uit zijn lijden. FC Barcelona leerde hem immers dat de positie langzaam maar zeker ... uitsterft. (AvV)

'Het lijden van de diepe spits' van Frank Raes wordt uitgegeven door Linkeroever Uitgevers, telt 183 pagina's en kost € 17,50.

Als journalist kreeg Frank Raes meermaals te horen dat het langs de zijlijn makkelijk praten is. Onlangs verwonderde het hem dat een bestuurslid in de Belgische eerste klasse hem zelfs een voetbalromanticus noemde. In Het lijden van de diepe spits heeft Raes een passend antwoord gevonden. De scheiding tussen een ongedwongen, vrije verslaggeving en de harde realiteit van de clubleider is volgens hem maar goed ook. Om dat onderscheid in de verf te zetten richtte hij zich tot de mooiste creatie van de journalistieke vrijheid: de column. Het boek bevat namelijk een verzameling nieuwe columns, zoals Raes ze gedurende tien jaar ook voor Het Nieuwsblad en De Standaard schreef. De voetbalcommentator vertelt onder meer wat Jean-Marie Pfaff, Roger De Vlaeminck en Glenn Verbauwhede met elkaar gemeen hebben. Hij legt uit waarom Messi beter is dan Maradona en gaat dieper in op het afscheid van Mbark Boussoufa. Uiteindelijk verlost Raes de diepe spits uit zijn lijden. FC Barcelona leerde hem immers dat de positie langzaam maar zeker ... uitsterft. (AvV)