Van de Voorde, een 24-jarige Belgische international, speelt sinds dit seizoen voor het Poolse Jastrzebski, een outsider in deze halve finales van de Champions League. Voordien verdiende hij zijn sporen als middenman bij Noliko Maaseik.

Jastrzebski neemt het zaterdagnamiddag op tegen Halkbank Ankara, dat als organisator van de Final Four automatisch geplaatst was.

In principe liggen er mogelijkheden voor de Polen, zo legde hun coach Lorenzo Bernardi uit op de persconferentie vooraf: "We willen ons beste volleybal tonen en daarmee hopelijk beter doen dan onze vierde plaats van drie jaar geleden."

Die Bernardi is trouwens geen kleine naam in de volleybalwereld. Door de internationale volleybalbond werd hij gelauwerd als beste speler van de twintigste eeuw. Nu is hij aan zijn derde seizoen bezig als coach van Jastrzebski, waar hij dus onder meer de Belg Van de Voorde onder zijn hoede heeft.

"Simon is vooral aanvallend sterk, maar ook zijn blok is verbeterd. Al moet hij op dat vlak nog vooruitgang boeken", aldus de Italiaanse levende legende, die Van de Voorde de voorbije maanden voornamelijk als invaller gebruikte.

Ook Ankara kijkt reikhalzend uit naar het duel. Er is het thuisvoordeel, maar ook de uitgelezen kans op geschiedschrijving: nooit eerder won een Turkse ploeg de CEV Champions League.

Met de 44-jarige Radostin Stoytchev hebben ze alvast de juiste man aan het roer: de Bulgaar was de architect van het ongenaakbare Trentino dat de Champions League drie keer op rij won tussen 2009 en 2011.

De andere halve finale is een Russisch onderonsje, met een duel tussen Belgorod en Kazan. Belgorod eindigde eerste in de poule van Maaseik en is de regerende Russische landskampioen. Kazan behoort op zijn beurt tot de crème de la crème van het wereldvolleybal: in 2008 en 2012 wonnen zij de CL.

De finale wordt zondag om 17u gespeeld. Sporza brengt een samenvatting van de finale op Canvas en dat wordt later op de avond, om 23u10, herhaald op OP12.

Van de Voorde, een 24-jarige Belgische international, speelt sinds dit seizoen voor het Poolse Jastrzebski, een outsider in deze halve finales van de Champions League. Voordien verdiende hij zijn sporen als middenman bij Noliko Maaseik. Jastrzebski neemt het zaterdagnamiddag op tegen Halkbank Ankara, dat als organisator van de Final Four automatisch geplaatst was. In principe liggen er mogelijkheden voor de Polen, zo legde hun coach Lorenzo Bernardi uit op de persconferentie vooraf: "We willen ons beste volleybal tonen en daarmee hopelijk beter doen dan onze vierde plaats van drie jaar geleden." Die Bernardi is trouwens geen kleine naam in de volleybalwereld. Door de internationale volleybalbond werd hij gelauwerd als beste speler van de twintigste eeuw. Nu is hij aan zijn derde seizoen bezig als coach van Jastrzebski, waar hij dus onder meer de Belg Van de Voorde onder zijn hoede heeft. "Simon is vooral aanvallend sterk, maar ook zijn blok is verbeterd. Al moet hij op dat vlak nog vooruitgang boeken", aldus de Italiaanse levende legende, die Van de Voorde de voorbije maanden voornamelijk als invaller gebruikte. Ook Ankara kijkt reikhalzend uit naar het duel. Er is het thuisvoordeel, maar ook de uitgelezen kans op geschiedschrijving: nooit eerder won een Turkse ploeg de CEV Champions League. Met de 44-jarige Radostin Stoytchev hebben ze alvast de juiste man aan het roer: de Bulgaar was de architect van het ongenaakbare Trentino dat de Champions League drie keer op rij won tussen 2009 en 2011.De andere halve finale is een Russisch onderonsje, met een duel tussen Belgorod en Kazan. Belgorod eindigde eerste in de poule van Maaseik en is de regerende Russische landskampioen. Kazan behoort op zijn beurt tot de crème de la crème van het wereldvolleybal: in 2008 en 2012 wonnen zij de CL. De finale wordt zondag om 17u gespeeld. Sporza brengt een samenvatting van de finale op Canvas en dat wordt later op de avond, om 23u10, herhaald op OP12.