Nico Rosberg op één, Kevin Magnussen op twee en Jenson Button op drie. Wie die tiercé vooraf had ingevuld, zag zijn inzet ongetwijfeld vertienvoudigd. Dat podium na de eerste GP van het seizoen, in Melbourne, paste ook perfect bij de teneur die in de voorbeschouwingen op dit nieuwe seizoen in de Formule 1 vielen te horen en te lezen: dat alle wagens nu met een V6-motor dienen te rijden, zou de spanning alleen maar ten goede komen.

Met bolides die meer aan elkaar gewaagd zijn (en niet Red Bull dat er met kop en schouders bovenuit steekt, zoals de voorbije jaren) en minder ruimte voor tactiek, maar juist meer stuurmanskunst.

Mercedes is nu het nieuwe te volgen voorbeeld, zo luidde het eensgezind. Dat bewijzen de wagens met die motor ook tijdens de kwalificatieritten voor de GP in Maleisië van komend weekend.

Rosberg maakte andermaal indruk, maar ook Kimi Räikkönen en regerend wereldkampioen Sebastian Vettel deden het goed, wat erop wijst dat de concurrentie ook stilaan de wagens op punt krijgt. Dat belooft voor de concurrentieslag straks op het parcours van Sepang.

Daar in Kuala Lumpur zal het, naast de motoren zelf, bovendien aankomen op het uithoudingsvermogen van de piloten. Bij temperaturen van om en bij de veertig graden en een enorm hoge vochtigheidsgraad wordt het een fysieke uitputtingsslag.

Voor wie nog niet overtuigd is: er wordt regenval verwacht. De neutrale F1-fan wil zo veel mogelijk lijf-aan-lijfgevechten zien, regen kan daarbij steeds voor iets meer epische allure zorgen.

De GP van Maleisië is zondagochtend om 10u live te volgens via Sporting Telenet.

Nico Rosberg op één, Kevin Magnussen op twee en Jenson Button op drie. Wie die tiercé vooraf had ingevuld, zag zijn inzet ongetwijfeld vertienvoudigd. Dat podium na de eerste GP van het seizoen, in Melbourne, paste ook perfect bij de teneur die in de voorbeschouwingen op dit nieuwe seizoen in de Formule 1 vielen te horen en te lezen: dat alle wagens nu met een V6-motor dienen te rijden, zou de spanning alleen maar ten goede komen. Met bolides die meer aan elkaar gewaagd zijn (en niet Red Bull dat er met kop en schouders bovenuit steekt, zoals de voorbije jaren) en minder ruimte voor tactiek, maar juist meer stuurmanskunst. Mercedes is nu het nieuwe te volgen voorbeeld, zo luidde het eensgezind. Dat bewijzen de wagens met die motor ook tijdens de kwalificatieritten voor de GP in Maleisië van komend weekend. Rosberg maakte andermaal indruk, maar ook Kimi Räikkönen en regerend wereldkampioen Sebastian Vettel deden het goed, wat erop wijst dat de concurrentie ook stilaan de wagens op punt krijgt. Dat belooft voor de concurrentieslag straks op het parcours van Sepang. Daar in Kuala Lumpur zal het, naast de motoren zelf, bovendien aankomen op het uithoudingsvermogen van de piloten. Bij temperaturen van om en bij de veertig graden en een enorm hoge vochtigheidsgraad wordt het een fysieke uitputtingsslag. Voor wie nog niet overtuigd is: er wordt regenval verwacht. De neutrale F1-fan wil zo veel mogelijk lijf-aan-lijfgevechten zien, regen kan daarbij steeds voor iets meer epische allure zorgen. De GP van Maleisië is zondagochtend om 10u live te volgens via Sporting Telenet.