De vier atleten die het vliegtuig opstapten richting Polen zijn Eline Berings (60m horden), Sara Aerts (60m horden), Thomas Van der Plaetsen (zevenkamp) en 'belofte van het jaar' Nafi Thiam (hoogspringen). Zij komen allen vrijdag al in actie tijdens de reeksen. Zaterdag pas gaat het om de knikkers. Vooral van Van der Plaetsen en Berings wordt iets verwacht. Zij spraken ook voor vertrek al hun podiumambities uit.

De 23-jarige zevenkamper zette in februari met 6118 punten (mondiaal gezien voorlopig de tweede beste score van het jaar) een persoonlijk record neer op de meeting in Apeldoorn en hoopt die prestatie te kunnen herhalen in Sopot. Zaterdag staan voor hem nog de 60 meter sprint (om 10u), het polsstokspringen (11u) en de 1000 meter (19u20) op het programma. Tegen halfacht zaterdagavond weten we of Van der Plaetsen zijn ambities heeft kunnen waarmaken. Het goud is wellicht voor regerend Olympisch en wereldkampioen Ashton Eaton, maar daarachter liggen de mogelijkheden open.

Ook van Eline Berings (27) wordt wat verwacht. Zij liep dit jaar al eens 7.98 op de 60m horden, wat in principe zou moeten volstaan voor een plaats in de finalereeks. Die wordt gelopen op zaterdag om 20u45. Daarvoor, om 18u10, zijn er uiteraard eerst nog de halve finales, waarin we de ervaren Sara Aerts hopen te zien. De meerkampster staat momenteel zeventiende op de wereldranking op de 60 meter horden, een plaats in de halve finales is dan ook haar voornaamste betrachting.

Nafissatou Thiam (19), die voor het eerst als senior deelneemt aan een WK indoor, waagt in het hoogspringen haar kans. In principe is de opgeschoten Waalse een meerkampster, maar daarin is de discipline van Tia Hellebaut haar favoriete en beste nummer. In de reeksen wist ze zich met een sprong over 1m92 te plaatsen voor de finale. Zaterdag om 19u15 mag ze zich in die finale meten met Blanka Vlasic en Co.

Het WK indoor is dit weekend te bekijken via Eurosport of zaterdag vanaf 19u op Canvas.

De vier atleten die het vliegtuig opstapten richting Polen zijn Eline Berings (60m horden), Sara Aerts (60m horden), Thomas Van der Plaetsen (zevenkamp) en 'belofte van het jaar' Nafi Thiam (hoogspringen). Zij komen allen vrijdag al in actie tijdens de reeksen. Zaterdag pas gaat het om de knikkers. Vooral van Van der Plaetsen en Berings wordt iets verwacht. Zij spraken ook voor vertrek al hun podiumambities uit. De 23-jarige zevenkamper zette in februari met 6118 punten (mondiaal gezien voorlopig de tweede beste score van het jaar) een persoonlijk record neer op de meeting in Apeldoorn en hoopt die prestatie te kunnen herhalen in Sopot. Zaterdag staan voor hem nog de 60 meter sprint (om 10u), het polsstokspringen (11u) en de 1000 meter (19u20) op het programma. Tegen halfacht zaterdagavond weten we of Van der Plaetsen zijn ambities heeft kunnen waarmaken. Het goud is wellicht voor regerend Olympisch en wereldkampioen Ashton Eaton, maar daarachter liggen de mogelijkheden open.Ook van Eline Berings (27) wordt wat verwacht. Zij liep dit jaar al eens 7.98 op de 60m horden, wat in principe zou moeten volstaan voor een plaats in de finalereeks. Die wordt gelopen op zaterdag om 20u45. Daarvoor, om 18u10, zijn er uiteraard eerst nog de halve finales, waarin we de ervaren Sara Aerts hopen te zien. De meerkampster staat momenteel zeventiende op de wereldranking op de 60 meter horden, een plaats in de halve finales is dan ook haar voornaamste betrachting. Nafissatou Thiam (19), die voor het eerst als senior deelneemt aan een WK indoor, waagt in het hoogspringen haar kans. In principe is de opgeschoten Waalse een meerkampster, maar daarin is de discipline van Tia Hellebaut haar favoriete en beste nummer. In de reeksen wist ze zich met een sprong over 1m92 te plaatsen voor de finale. Zaterdag om 19u15 mag ze zich in die finale meten met Blanka Vlasic en Co.Het WK indoor is dit weekend te bekijken via Eurosport of zaterdag vanaf 19u op Canvas.