Eind april ging er een schokgolf door de internationale voetbalwereld toen Pep Guardiola, de succesvolste en meest geadoreerde trainer van de voorbije vijf jaar, zijn vertrek aankondigde bij FC Barcelona. Tito Vilanova, vier seizoenen lang zijn trouwe rechterhand bij Barça, werd aangeduid als zijn opvolger.

Vilanova en Guardiola kennen elkaar al sinds hun jeugdjaren, toen ze samen een kamer deelden in de jeugdacademie La Masía. Naast collega's zijn ze in de eerste plaats ook vrienden, 'broers' stelde Vilanova zelfs bij het afscheid van Guardiola. Hun verwantschap wordt extra in de verf gezet in een hilarisch filmpje dat enige tijd geleden een hit was op You Tube. (MS)

Eind april ging er een schokgolf door de internationale voetbalwereld toen Pep Guardiola, de succesvolste en meest geadoreerde trainer van de voorbije vijf jaar, zijn vertrek aankondigde bij FC Barcelona. Tito Vilanova, vier seizoenen lang zijn trouwe rechterhand bij Barça, werd aangeduid als zijn opvolger. Vilanova en Guardiola kennen elkaar al sinds hun jeugdjaren, toen ze samen een kamer deelden in de jeugdacademie La Masía. Naast collega's zijn ze in de eerste plaats ook vrienden, 'broers' stelde Vilanova zelfs bij het afscheid van Guardiola. Hun verwantschap wordt extra in de verf gezet in een hilarisch filmpje dat enige tijd geleden een hit was op You Tube. (MS)