In een eerste hoofdstuk worden enkele algemene stellingen afgewisseld met heel concrete (invul)vragen aan de jongere: wat zijn je sterke punten, welke voldoening haal je uit je sport,... Daardoor wordt die gedwongen om echt over zichzelf na te denken.
In de volgende vijf hoofdstukken komen aan bod: mentale kracht, de coach, gezonde voeding, rust nemen en topsport. Alles is heel schematisch en in korte stukjes opgebouwd, zodat het gezellig grasduinen is tussen anekdotes, zelfonderzoek, beschouwingen en tips.

Vooral het aspect 'tips' is toch datgene waarmee dit boekje zijn titel moet trachten waar te maken. Ze zijn dan ook overvloedig te vinden, in die mate zelfs dat er ook (te) veel open deuren worden ingetrapt: 'talent alleen is niet voldoende', 'geen resultaat zonder regelmaat'...

Maar misschien is het voor een jonge sporter niet slecht dat die wijsheden nog even op een rijtje worden gezet, zeker als dat gebeurt op een ongedwongen manier en door iemand die recht van spreken heeft, iemand naar wie jongeren - letterlijk en figuurlijk - opkijken. (PM)

'Hoe word ik topsporter' van Pieter Loridon werd uitgegeven door Standaard Uitgeverij, telt 160 pagina's en kost € 14,95.

In een eerste hoofdstuk worden enkele algemene stellingen afgewisseld met heel concrete (invul)vragen aan de jongere: wat zijn je sterke punten, welke voldoening haal je uit je sport,... Daardoor wordt die gedwongen om echt over zichzelf na te denken. In de volgende vijf hoofdstukken komen aan bod: mentale kracht, de coach, gezonde voeding, rust nemen en topsport. Alles is heel schematisch en in korte stukjes opgebouwd, zodat het gezellig grasduinen is tussen anekdotes, zelfonderzoek, beschouwingen en tips. Vooral het aspect 'tips' is toch datgene waarmee dit boekje zijn titel moet trachten waar te maken. Ze zijn dan ook overvloedig te vinden, in die mate zelfs dat er ook (te) veel open deuren worden ingetrapt: 'talent alleen is niet voldoende', 'geen resultaat zonder regelmaat'... Maar misschien is het voor een jonge sporter niet slecht dat die wijsheden nog even op een rijtje worden gezet, zeker als dat gebeurt op een ongedwongen manier en door iemand die recht van spreken heeft, iemand naar wie jongeren - letterlijk en figuurlijk - opkijken. (PM) 'Hoe word ik topsporter' van Pieter Loridon werd uitgegeven door Standaard Uitgeverij, telt 160 pagina's en kost € 14,95.