In beeld: De langste sportwedstrijden ooit

In beeld: De langste sportwedstrijden ooit
Isner en Mahut hielden het 11 uur en 5 minuten vol in de eerste ronde van Wimbledon. © Reuters

Tennis © Reuters

Isner en Mahut hielden het 11 uur en 5 minuten vol in de eerste ronde van Wimbledon.

Cricket © EPA

Zuid-Afrika en Engeland vestigden in 1939 het record van 'langste cricketmatch ooit'. Na 43 uur en 16 minuten, gespreid over 11 dagen, bleef de match onbeslist. De Engelse ploeg mocht namelijk de boot terug naar huis niet missen.

Baseball © EPA

De wedstrijd tussen Pawtucket Red Sox en Rochester Red Wings duurde maar liefst 8 uur en 25 minuten. De match werd rond 4u 's nachts stilgelegd. Pas een maand later vond de ontknoping plaats.

Snooker © EPA

In de finale van het WK snooker in het Engelse Sheffield in 1985 stonden toenmalig wereldkampioen Steve Davis en de Ier Dennis Taylor tegenover mekaar. Na 14 uur en 50 minuten kwam Taylor er als winnaar uit.

Voetbal

Het Engelse Arsenal had in 1979 niet minder dan 4 matchen nodig om zich te ontdoen van derdeklasser Sheffield Wednesday in de finale van de Engelse voetbalbeker. Het was toen nog normaal om bij een gelijkspel de match te herspelen en niet zoals nu op verlengingen of strafschoppen uit te laten draaien.

Schaken © EPA

De schaakwedstrijd tussen Anatoly Karpov en Gary Kasparov in 1984 staat in de geschiedenisboeken ingeschreven als meest memorabele ooit. De match duurde maar liefst vijf maanden, maar werd uiteindelijk stopgezet wegens gezondheidsredenen voor beide spelers. Pas een jaar later werd de wedstrijd herspeeld.

Basketbal

In 1951 hadden Indianapolis Olympians en Rochester Royals zes verlengingen nodig om de match te beslechten.

Lopen

Dit jaar vond er een loopwedstrijd plaats in de omgeving van Athene van maar liefst 1609 km lang, de zogenaamde '1.000-mile road race'. De Duitser Wolfgang Schwerk liep er 11 dagen, 23 uur,18 minuten en 32 seconden over.

Voetbal © EPA

In 1988 hadden twee ploegen in de Argentijnse eerste klasse 44 strafschoppen nodig om uit te maken wie er als winnaar uit de bus kwam.

Golf

In 1949 moesten Cary Middlecoff en Lloyd Mangrum met een 'sudden death' uitmaken wie de wedstrijd won. Door de duisternis die was ingevallen en 11 holes later, besliste de wedstrijdleiding beide spelers tot winnaar uit te roepen.