In beeld: De Oranjegekte op het WK in Zuid-Afrika

In beeld: De Oranjegekte op het WK in Zuid-Afrika
Het WK van het Nederlandse elftal is maandag officieel begonnen. Onvermijdelijk rijden en stappen er nu massaal verklede supporters door de straten en palmen ze ook alles in met hun opvallende oranje kleuren. © Reuters

Oranje1 © Reuters

Het WK van het Nederlandse elftal is maandag officieel begonnen. Onvermijdelijk rijden en stappen er nu massaal verklede supporters door de straten en palmen ze ook alles in met hun opvallende oranje kleuren.

Oranje3 © Reuters

Nederland won zijn eerste match tegen Denemarken met 2-0. Deze supporter hoopt dan ook vurig op de WK-trofee aan het eind van het toernooi.

Oranje2 © Reuters

De bij het Nederlandse publiek zeer populaire Bavariajurkjes worden niet gesmaakt door de FIFA. Die liet al 36 vrouwen oppakken tijdens de match tegen Denemarken omdat ze dit 'ongeoorloofde sluikreclame' vindt van het Nederlandse biermerk.

Oranje4 © Reuters

Zelfs in Nederland was de interesse zeer groot. Veel werkgevers lieten hun personeel de mogelijkheid om de match te bekijken tijdens de uren, waarna ze die uren achteraf wel moesten inhalen.

Oranje5 © Reuters

Een massale opkomst zoals het WK in Duitsland vier jaar geleden, waar er honderdduizenden Nederlanders de straten kleurden, zal het niet worden. Er zouden tussen de 15.000 en 20.000 supporters opdagen, waarvan 5.000 effectief van Nederland komen. De rest zouden Nederlanders zijn die in Zuid-Afrika wonen.

Oranje6 © Reuters

Een groot contrast. Terwijl de Nederlandse supporters al feestend naar het stadion trekken, zit een dakloze er hulpeloos bij.

Oranje8 © Reuters

Zelfs de trainingen van de Nederlandse ploeg worden druk bijgewoond door de voetbalgekke supporters.

Oranje7 © Reuters

Wesley Sneijder maakt graag tijd om handtekeningen uit te delen aan de meegereisde supporters.

Oranje9 © Reuters

De Nederlandse supporters die met de auto naar Zuid-Afrika reden, zagen het na een rit doorheen 16 landen nog altijd zitten.

Oranje10 © Reuters

Of deze maskers het straatbeeld in Zuid-Afrika nog lang zullen beheersen, hangt af van de resultaten van de Nederlandse ploeg in de komende groepsmatchen tegen Japan en Kameroen. Het ziet er alvast goed uit na de overwinning tegen Denemarken maandag.