Jonathan Kubben (@momimfine), Yannick Merckx (@hetisdemerckx) en Lesley Van Loon (@lesleystraveldiary). Misschien doen ze niet meteen een belletje rinkelen, maar als je hun namen intikt op Instagram en YouTube, zal je meteen zien dat duizenden mensen hun dagelijkse avonturen op de voet volgen. Deze bekende vloggers zweren bij de nieuwe Canon EOS M50 en daar zijn volgens productspecialist Joachim Devedeleer voldoende redenen voor. "Het grootste voordeel van de Canon EOS M50 is dat je met verwisselbare lenzen kunt werken", zegt Joachim. "Voor vloggers is dat zeer belangrijk, want meer lenzen betekent ook meer creativiteit. De camera heeft bovendien een 4K-videofunctie en 4K-timelapse, waardoor je oogverblindende slowmotion shots kunt nemen of speciale effecten aan je video kunt toevoegen."

Autofocus

Vloggers prijzen de EOS M50 ook voor het snelle autofocussysteem. "Dat maakt het verschil tussen een mislukte wazige én een geslaagde foto", vervolgt Joachim. "De EOS M50 heeft een fenomenaal snelle autofocus waardoor je kan spelen met de scherpe onderwerpen en onopvallende achtergronden. Je kunt het scherm van de camera ook naar buiten draaien." Slecht beeld of geluid zijn echte dooddoeners bij een vlogvideo, maar ook hiermee maakt de EOS M50 zonder problemen komaf. "Het toestel beschikt over een APS-C-sensor die je toelaat om in heel slecht of weinig licht toch een mooie video op te nemen. Verder heeft de camera ook een digitale beeldstabilisator, waardoor je bijna geen schokkende beelden zult hebben, en een externe microaansluiting waardoor je geluid optimaal wordt. Door al deze technische snufjes steken je vlogs zo boven de rest uit."

Camera Connect-app

Een andere grote troef van de Canon EOS M50 is de Camera Connect-app. "Hierdoor kan je je video's automatisch in de cloud of op je smartphone plaatsen zodat je ze meteen kunt delen met de rest van de wereld. Met de Canon-app kan je je camera ook vanop afstand besturen via je telefoon. Stel nu dat je een filmpje wilt maken waarin je voorbijfietst, kan je je camera ergens plaatsen en die via je smartphone aanzetten. Je kan jezelf ook volgen via je telefoon." Dat de Canon EOS M50 nu al tot de absolute top behoort, bewijst de bekroning met een Tipa-award, een beetje te vergelijken met de Oscars in de filmindustrie. "De camera is zeer geavanceerd en het absolute toptoestel voor vloggers. Hiermee geven we onze concurrenten het nakijken", besluit Joachim.

De EOS M50 is verkrijgbaar vanaf 699 euro. Meer info: https://nl.canon.be/cameras/eos-m50/

Jonathan Kubben (@momimfine), Yannick Merckx (@hetisdemerckx) en Lesley Van Loon (@lesleystraveldiary). Misschien doen ze niet meteen een belletje rinkelen, maar als je hun namen intikt op Instagram en YouTube, zal je meteen zien dat duizenden mensen hun dagelijkse avonturen op de voet volgen. Deze bekende vloggers zweren bij de nieuwe Canon EOS M50 en daar zijn volgens productspecialist Joachim Devedeleer voldoende redenen voor. "Het grootste voordeel van de Canon EOS M50 is dat je met verwisselbare lenzen kunt werken", zegt Joachim. "Voor vloggers is dat zeer belangrijk, want meer lenzen betekent ook meer creativiteit. De camera heeft bovendien een 4K-videofunctie en 4K-timelapse, waardoor je oogverblindende slowmotion shots kunt nemen of speciale effecten aan je video kunt toevoegen." AutofocusVloggers prijzen de EOS M50 ook voor het snelle autofocussysteem. "Dat maakt het verschil tussen een mislukte wazige én een geslaagde foto", vervolgt Joachim. "De EOS M50 heeft een fenomenaal snelle autofocus waardoor je kan spelen met de scherpe onderwerpen en onopvallende achtergronden. Je kunt het scherm van de camera ook naar buiten draaien." Slecht beeld of geluid zijn echte dooddoeners bij een vlogvideo, maar ook hiermee maakt de EOS M50 zonder problemen komaf. "Het toestel beschikt over een APS-C-sensor die je toelaat om in heel slecht of weinig licht toch een mooie video op te nemen. Verder heeft de camera ook een digitale beeldstabilisator, waardoor je bijna geen schokkende beelden zult hebben, en een externe microaansluiting waardoor je geluid optimaal wordt. Door al deze technische snufjes steken je vlogs zo boven de rest uit."Camera Connect-appEen andere grote troef van de Canon EOS M50 is de Camera Connect-app. "Hierdoor kan je je video's automatisch in de cloud of op je smartphone plaatsen zodat je ze meteen kunt delen met de rest van de wereld. Met de Canon-app kan je je camera ook vanop afstand besturen via je telefoon. Stel nu dat je een filmpje wilt maken waarin je voorbijfietst, kan je je camera ergens plaatsen en die via je smartphone aanzetten. Je kan jezelf ook volgen via je telefoon." Dat de Canon EOS M50 nu al tot de absolute top behoort, bewijst de bekroning met een Tipa-award, een beetje te vergelijken met de Oscars in de filmindustrie. "De camera is zeer geavanceerd en het absolute toptoestel voor vloggers. Hiermee geven we onze concurrenten het nakijken", besluit Joachim.