Tijdens parkour of freerunning, een urban street sport die in Frankrijk is ontstaan, proberen atleten in drukbevolkte steden zo vakkundig, zo snel en zo efficiënt mogelijk de ene hindernis na de andere te overwinnen door te rennen, te springen, te klimmen én dat zonder ondersteunend materiaal. 'Goed zot', hoor ik u denken, maar de mannen van Storror weten perfect waarmee ze bezig zijn. Ze groeiden samen op en hebben de voorbije tien jaar hun grenzen zodanig verlegd, waardoor ze nu tot de absolute wereldtop in parkour behoren. Hun passie bracht hen al in meer dan 78 landen en nog veel meer steden, van het Turkse Cappadocië tot het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze leveren live performances, reclamefilms, onlinepromotie en filmstunts voor onder meer Apple, Google, 20th Century Fox en Red Bull.

Voorbijvarend schip

Voor zijn nieuwste campagne daagde Canon Storror uit om een gewaagde, opwindende en gedurfde stunt uit te proberen. De parkour-atleten kozen ervoor om de grens van Europa naar Azië over te steken aan de hand van hun favoriete sport. Ze kregen camera's op zichzelf gericht waarmee ze hun avontuur konden filmen langs een reeks iconische locaties in Instanboel, zoals de Bosporus die Europa van Azië scheidt. De uitdaging leidde tot een hoogstandje van uithouding, vaardigheid en behendigheid. De zevenkoppige groep ging bovendien geen sprong of klim uit de weg, wat ook de hindernis was: de Galata-brug of de koepelvormige daken bij Süleymaniye met als hoogtepunt een leap naar het dak van een voorbijvarend passagiersschip, waarmee ze in de goederenhaven van Haydarpa?a kwamen op de Aziatische oever van de straat om zo de uitdaging succesvol af te ronden.

© Samo Vidic

"Perfecte materiaal"

Dat bloedstollende avontuur werd op beeld vastgelegd met de gelauwerde EOS M50 en een EOS C200 filmcamera. "Toen Canon ons uitdaagde om iets voor het eerst te doen, kwamen we op het idee om met parkour continenten over te steken", zegt Drew Taylor, een van de zeven atleten van Storror. "We hadden het onszelf gemakkelijk kunnen maken, maar we kozen ervoor om nog een stap verder te gaan en iets op te zetten dat nog nooit vertoond was: bewegende boten en voertuigen gebruiken en de drukke straten van Istanboel doorkruisen. Canon gaf ons ook de zalige EOS M50 mee. Met zijn lichte gewicht en uitstekende autofocus is dit een perfect toestel voor het snel bewegende parkour. We konden de camera's met onze smartphones verbinden om snel en vlot te uploaden naar onze sociale kanalen zodat we ons avontuur met de rest van de wereld konden delen. Missie geslaagd!"

Bekijk hier het filmpje dat opgenomen werd in de Turkse stad Istanboel:

Wil je zelf de perfecte sportfoto leren maken? Lees dan de andere artikels in dit dossier.

Tijdens parkour of freerunning, een urban street sport die in Frankrijk is ontstaan, proberen atleten in drukbevolkte steden zo vakkundig, zo snel en zo efficiënt mogelijk de ene hindernis na de andere te overwinnen door te rennen, te springen, te klimmen én dat zonder ondersteunend materiaal. 'Goed zot', hoor ik u denken, maar de mannen van Storror weten perfect waarmee ze bezig zijn. Ze groeiden samen op en hebben de voorbije tien jaar hun grenzen zodanig verlegd, waardoor ze nu tot de absolute wereldtop in parkour behoren. Hun passie bracht hen al in meer dan 78 landen en nog veel meer steden, van het Turkse Cappadocië tot het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze leveren live performances, reclamefilms, onlinepromotie en filmstunts voor onder meer Apple, Google, 20th Century Fox en Red Bull.Voorbijvarend schipVoor zijn nieuwste campagne daagde Canon Storror uit om een gewaagde, opwindende en gedurfde stunt uit te proberen. De parkour-atleten kozen ervoor om de grens van Europa naar Azië over te steken aan de hand van hun favoriete sport. Ze kregen camera's op zichzelf gericht waarmee ze hun avontuur konden filmen langs een reeks iconische locaties in Instanboel, zoals de Bosporus die Europa van Azië scheidt. De uitdaging leidde tot een hoogstandje van uithouding, vaardigheid en behendigheid. De zevenkoppige groep ging bovendien geen sprong of klim uit de weg, wat ook de hindernis was: de Galata-brug of de koepelvormige daken bij Süleymaniye met als hoogtepunt een leap naar het dak van een voorbijvarend passagiersschip, waarmee ze in de goederenhaven van Haydarpa?a kwamen op de Aziatische oever van de straat om zo de uitdaging succesvol af te ronden."Perfecte materiaal"Dat bloedstollende avontuur werd op beeld vastgelegd met de gelauwerde EOS M50 en een EOS C200 filmcamera. "Toen Canon ons uitdaagde om iets voor het eerst te doen, kwamen we op het idee om met parkour continenten over te steken", zegt Drew Taylor, een van de zeven atleten van Storror. "We hadden het onszelf gemakkelijk kunnen maken, maar we kozen ervoor om nog een stap verder te gaan en iets op te zetten dat nog nooit vertoond was: bewegende boten en voertuigen gebruiken en de drukke straten van Istanboel doorkruisen. Canon gaf ons ook de zalige EOS M50 mee. Met zijn lichte gewicht en uitstekende autofocus is dit een perfect toestel voor het snel bewegende parkour. We konden de camera's met onze smartphones verbinden om snel en vlot te uploaden naar onze sociale kanalen zodat we ons avontuur met de rest van de wereld konden delen. Missie geslaagd!"Bekijk hier het filmpje dat opgenomen werd in de Turkse stad Istanboel:Wil je zelf de perfecte sportfoto leren maken? Lees dan de andere artikels in dit dossier.