Jacques Borlée maakte het nieuws dinsdagavond zelf bekend. De prijzen worden op 15 oktober in het Spaanse Tenerife uitgereikt tijdens de European Athletics Awards Night.

"Erkend worden door mijn gelijken raakt me enorm", zei Borlée aan persagentschap Belga. "De resultaten van Olivia, Kevin en Jonathan zorgden er ook voor dat mijn werk als coach erkend werd. Dit raakt me heel diep", klonk het.

Borlée is coach van zijn kinderen en van het mannenteam op de 4x400 meter. Kevin Borlée werd vorig jaar in Barcelona Europees kampioen op de 400m en pakte in september brons op het WK in Daegu. Broer Jonathan is Belgisch recordhouder op de baanronde, werd zevende op het EK en vijfde op het WK.

De aflossingsploeg op de 4x400m finishte in 2010 als derde op het WK indoor in Doha en op het EK in Barcelona. Dit jaar was het team op het EK indoor in Parijs goed voor een derde plaats en het WK in Daegu werd afgesloten met een vijfde plaats.

Belangrijke bijdrage

De European Athletics Coaching Awards werden in het leven geroepen om de belangrijke bijdrage van de coaches voor de atletieksport te benadrukken. De 50 federaties die lid zijn van de EAA mochten één mannelijke en één vrouwelijke coach naar voren schuiven die in 2011 'uitblonk in coaching". Daarnaast zullen ook alle coaches van atleten die op het EK van 2010 in Barcelona een gouden medaille wonnen een award krijgen.

Maandag al werd de Russische Mariya Savinova, de wereldkampioene op de 800m, door de EAA verkozen tot Europees Atlete van het Jaar. De mannelijke laureaat zal woensdag bekendgemaakt worden. (Belga/KVDA)

Jacques Borlée maakte het nieuws dinsdagavond zelf bekend. De prijzen worden op 15 oktober in het Spaanse Tenerife uitgereikt tijdens de European Athletics Awards Night."Erkend worden door mijn gelijken raakt me enorm", zei Borlée aan persagentschap Belga. "De resultaten van Olivia, Kevin en Jonathan zorgden er ook voor dat mijn werk als coach erkend werd. Dit raakt me heel diep", klonk het.Borlée is coach van zijn kinderen en van het mannenteam op de 4x400 meter. Kevin Borlée werd vorig jaar in Barcelona Europees kampioen op de 400m en pakte in september brons op het WK in Daegu. Broer Jonathan is Belgisch recordhouder op de baanronde, werd zevende op het EK en vijfde op het WK. De aflossingsploeg op de 4x400m finishte in 2010 als derde op het WK indoor in Doha en op het EK in Barcelona. Dit jaar was het team op het EK indoor in Parijs goed voor een derde plaats en het WK in Daegu werd afgesloten met een vijfde plaats. Belangrijke bijdrageDe European Athletics Coaching Awards werden in het leven geroepen om de belangrijke bijdrage van de coaches voor de atletieksport te benadrukken. De 50 federaties die lid zijn van de EAA mochten één mannelijke en één vrouwelijke coach naar voren schuiven die in 2011 'uitblonk in coaching". Daarnaast zullen ook alle coaches van atleten die op het EK van 2010 in Barcelona een gouden medaille wonnen een award krijgen. Maandag al werd de Russische Mariya Savinova, de wereldkampioene op de 800m, door de EAA verkozen tot Europees Atlete van het Jaar. De mannelijke laureaat zal woensdag bekendgemaakt worden. (Belga/KVDA)