"Londen is klaar", zei onze landgenoot vrijdag, enkele uren voor de openingsceremonie.

De Britse hoofdstad wacht zaterdag al meteen een serieuze test met de wegrit voor de mannen, die een massa supporters naar het centrum zal lokken. "Ik heb deze morgen voor het laatst vergaderd met de mensen van het lokale organisatiecomité, en ik kan jullie zeggen dat Londen klaar is", verklaarde de preses.

De wegrit wordt volgens hem een cruciale wedstrijd. "Ik weet dat iedereen verwacht dat Cavendish wint. Het wordt in elk geval intens in het centrum van Londen tussen 8u en 15u30 (lokale tijd). Maar de estafetteloop met de olympische vlam doorheen het centrum was ook heel druk, maar heel goed georganiseerd en is goed verlopen."

Rogge relativeerde ook de verkeersproblemen in de Britse hoofdstad. "Alles verloopt prima. Londen is ook zonder de Spelen een heel drukke stad, en nu zijn er nog eens de 750.000 bezoekers extra, maar ik ben er zeker van dat alles goed zal verlopen."

Onze landgenoot had ook beloofd om geregeld de metro te nemen, maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen, zo moest hij toegeven. "Ik wil dit vanaf nu echter doen telkens als ik naar het atletendorp ga, waar ik hoop zo vaak mogelijk te overnachten", besloot hij.

"Londen is klaar", zei onze landgenoot vrijdag, enkele uren voor de openingsceremonie. De Britse hoofdstad wacht zaterdag al meteen een serieuze test met de wegrit voor de mannen, die een massa supporters naar het centrum zal lokken. "Ik heb deze morgen voor het laatst vergaderd met de mensen van het lokale organisatiecomité, en ik kan jullie zeggen dat Londen klaar is", verklaarde de preses. De wegrit wordt volgens hem een cruciale wedstrijd. "Ik weet dat iedereen verwacht dat Cavendish wint. Het wordt in elk geval intens in het centrum van Londen tussen 8u en 15u30 (lokale tijd). Maar de estafetteloop met de olympische vlam doorheen het centrum was ook heel druk, maar heel goed georganiseerd en is goed verlopen." Rogge relativeerde ook de verkeersproblemen in de Britse hoofdstad. "Alles verloopt prima. Londen is ook zonder de Spelen een heel drukke stad, en nu zijn er nog eens de 750.000 bezoekers extra, maar ik ben er zeker van dat alles goed zal verlopen." Onze landgenoot had ook beloofd om geregeld de metro te nemen, maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen, zo moest hij toegeven. "Ik wil dit vanaf nu echter doen telkens als ik naar het atletendorp ga, waar ik hoop zo vaak mogelijk te overnachten", besloot hij.