Met een tranendal maakteJoaquim Rodriguez bekend dat hij na dit wielerjaar zijn fiets opbergt. De Katusha-kopman is 37 en rijdt al vijftien jaar in het profpeloton.

Ondanks zijn gezegende leeftijd komt de aankondiging van zijn afscheid toch eningszins onverwacht. De Catalaan die in Andorra woont, presteert nog altijd op topniveau - zie maar naar zijn vijfde plaats momenteel in het algemene klassement van de Tour. "Ik wil stoppen wanneer ik op hoog niveau rijd", snikte hij. "Ik geniet nog steeds van mijn sport."

Rodriguez maakte in 2001 zijn profdebuut bij Once-Eroski. Na een periode bij Sanier-Duval werkte hij vier seizoenen in dienst van Alejando Valverde bij Caisse d'Epargne. Sinds 2010 is hij kopman bij het Russische Katusha. En met succes: hij eindigde vijf keer op het eindpodium van een grote ronde en behaalde in totaal 14 ritzeges in de Tour (3), Giro (2) en Vuelta (9).

Daarnaast ontpopte Rodriguez zich ook als specialist van de korte, nijdige hellingen met klassieke zeges in de Ronde van Lombardije (2012 & 2013) en de Waalse Pijl (2012) als resultaat. Hij was ook drie keer eindwinnaar van de UCI World Tour.

Met een tranendal maakteJoaquim Rodriguez bekend dat hij na dit wielerjaar zijn fiets opbergt. De Katusha-kopman is 37 en rijdt al vijftien jaar in het profpeloton. Ondanks zijn gezegende leeftijd komt de aankondiging van zijn afscheid toch eningszins onverwacht. De Catalaan die in Andorra woont, presteert nog altijd op topniveau - zie maar naar zijn vijfde plaats momenteel in het algemene klassement van de Tour. "Ik wil stoppen wanneer ik op hoog niveau rijd", snikte hij. "Ik geniet nog steeds van mijn sport."Rodriguez maakte in 2001 zijn profdebuut bij Once-Eroski. Na een periode bij Sanier-Duval werkte hij vier seizoenen in dienst van Alejando Valverde bij Caisse d'Epargne. Sinds 2010 is hij kopman bij het Russische Katusha. En met succes: hij eindigde vijf keer op het eindpodium van een grote ronde en behaalde in totaal 14 ritzeges in de Tour (3), Giro (2) en Vuelta (9).Daarnaast ontpopte Rodriguez zich ook als specialist van de korte, nijdige hellingen met klassieke zeges in de Ronde van Lombardije (2012 & 2013) en de Waalse Pijl (2012) als resultaat. Hij was ook drie keer eindwinnaar van de UCI World Tour.