Jupiler Pro League – Anderlecht opnieuw met de billen bloot in Charleroi

(Belga) Landskampioen RSC Anderlecht heeft zaterdag de openingswedstrijd van de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 verloren uit bij SC Charleroi. In het Stade du Pays de Charleroi vielen alle doelpunten na de rust. David Pollet (49.) en Neeskens Kebano (59.) brachten de Karolo’s 2-0 voor, de ingevallen Guillaume Gillet (74.) scoorde de aansluitingstreffer. Verder geraakte Paars-wit, dat zijn laatste zege in Charleroi op 6 maart 2010 boekte, niet meer.

De wedstrijd begon met een halfuur vertraging omdat de spelersbus van Anderlecht in de file stond en niet tijdig in het stadion raakte. Bij de bezoekers nam Silvio Proto na zijn blessure opnieuw zijn vertrouwde plaats onder de lat in. De Venezolaan Ronald Vargas mocht na 65 minuten zijn rentree vieren. In de stand blijft Paars-wit na de vijfde nederlaag van het seizoen met 31 punten voorlopig op de vierde plaats. Club Brugge, dat zondag (18u) op bezoek gaat bij Lokeren, kan wel over Anderlecht wippen. Charleroi is negende met achttien punten. Daarnaast worden er zaterdagavond nog vijf wedstrijden afgewerkt. Bekerwinnaar Genk trekt naar de kust om er Oostende partij te geven. Vicekampioen Zulte Waregem, dat net als Genk op 1 punt van leider Standard volgt in het klassement, speelt gastheer voor KV Mechelen. Met AA Gent – Waasland-Beveren, OH Leuven – Kortrijk en Cercle Brugge – Lierse staan zaterdagavond nog drie affiches op het programma. Competitieleider Standard sluit de zestiende speeldag zondagavond (20u30) af met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Bergen. (Belga)