Jupiler Pro League – Genk, Zulte Waregem en Anderlecht winnen op 13e speeldag

(Belga) Op de 13e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft Racing Genk woensdag met 1-0 gewonnen van KV Kortrijk. Jelle Vossen scoorde in de 66e minuut met een schitterende omhaal. Door de zege komt Genk naast Standard aan de leiding.

Landskampioen RSC Anderlecht ging met 0-3 winnen bij KV Oostende. In de slotfase van een zwakke eerste helft zette Aleksandar Mitrovic de 0-1 op het bord. In een betere tweede periode zorgden Chancel Mbemba (71e) en Sacha Kljestan (73e) voor de doelpunten. Anderlecht beëindigde de wedstrijd met tien, na een rode kaart voor Fabrice N’Sakala in de 78e minuut. Zulte Waregem versloeg AA Gent met 3-2. Bij de rust was het 1-1. Jens Naessens (26e), Thorgan Hazard (65e) en Habib Habibou (79e) scoorden voor Essevee, Sloan Privat (7e) en Yassinne El Ghanassy (71e) voor Gent. Lokeren won met 1-0 van Lierse en dankte daar Nill De Pauw (30e) voor. Charleroi-KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven-Bergen eindigden op een 2-2 gelijkspel. Donderdag staan nog Standard-Waasland-Beveren en de stadsderby tussen Cercle en Club Brugge op het programma. In de stand hebben Standard en Racing Genk allebei 29 punten. Zulte Waregem volgt met 28, voor Club Brugge (26), Anderlecht (25), Lokeren (23), KV Kortrijk (22), KV Mechelen, Charleroi en Gent (15), Lierse, Cercle en OHL (11), Oostende (9), Waasland-Beveren (8) en Bergen (3). . (Belga)