Jupiler Pro League – Lokeren pakt drie punten bij Racing Genk

(Belga) Lokeren heeft zaterdag op de zevende speeldag in Play-off I met 1-2 gewonnen bij Racing Genk. De doelpunten kwamen op naam van Hans Vanaken (32.), Thomas Buffel (45.+1) en Mijat Maric (63.).

In de Cristal Arena stonden de twee hekkensluiters van Play-off I tegenover elkaar. Iets voorbij het halfuur nam Vanaken een voorzet van Kaya erg mooi mee, om vervolgens Genk-doelman Köteles kansloos te laten. Vlak voor de pauze gleed Buffel op voorzet van Mboyo de gelijkmaker binnen. In de tweede helft drong bekerwinnaar Lokeren aan met enkele hoekschoppen. Op een van die corners, aangesneden door Remacle, kwam Maric na terugleggen van Scholz tot scoren: 1-2. Drie minuten voor affluiten had Mboyo de gelijkmaker aan de voeten, maar zijn knal spatte uiteen op de onderkant van de lat. In de stand loopt Lokeren, vijfde met 34 punten, vijf punten uit op Genk, zesde met 29 punten. Zulte Waregem, dat vrijdag met 4-1 verloor bij Standard, is vierde met 38 punten. Standard is leider met 43 punten, voor Club Brugge (42) en Anderlecht (39). Zondag ontvangt blauw-zwart wel nog de troepen van coach Besnik Hasi. (Belga)