Op zondag 1 september vindt in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg het WK trialbike plaats. Een van de outsiders voor goud is onze landgenoot Kenny Belaey. Normaal gezien zou hij bij de topkandidaten behoren, maar Belaey liep vorig jaar een polsbreuk op en was daardoor een hele tijd uit roulatie. Het WK wordt pas zijn eerste serieuze wedstrijd sinds dat ongeluk.

Om alvast in de sfeer te komen, zendt Vier een reportage uit over de roadtrip die Kenny Belaey twee jaar geleden maakte in Zuid-Afrika. De overweldigende natuur en het rijke kleurenpalet dat het Afrikaanse land te bieden heeft, zorgt voor een ideaal decor bij de huzarenstukjes die Belaey op zijn BMX showt. Dat de Belgische trialbiker bovendien één van de uithangborden is van Red Bull maakt dat de hele omkadering en promotie van Belaey tot in de puntjes is uitgekiend. Kosten noch moeite worden gespaard, hetgeen een op en top professionele reportage opleverde. Het bekijken meer dan waard, zelfs voor niet-trialbikefans.

Een voorsmaakje:

Op zondag 1 september vindt in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg het WK trialbike plaats. Een van de outsiders voor goud is onze landgenoot Kenny Belaey. Normaal gezien zou hij bij de topkandidaten behoren, maar Belaey liep vorig jaar een polsbreuk op en was daardoor een hele tijd uit roulatie. Het WK wordt pas zijn eerste serieuze wedstrijd sinds dat ongeluk. Om alvast in de sfeer te komen, zendt Vier een reportage uit over de roadtrip die Kenny Belaey twee jaar geleden maakte in Zuid-Afrika. De overweldigende natuur en het rijke kleurenpalet dat het Afrikaanse land te bieden heeft, zorgt voor een ideaal decor bij de huzarenstukjes die Belaey op zijn BMX showt. Dat de Belgische trialbiker bovendien één van de uithangborden is van Red Bull maakt dat de hele omkadering en promotie van Belaey tot in de puntjes is uitgekiend. Kosten noch moeite worden gespaard, hetgeen een op en top professionele reportage opleverde. Het bekijken meer dan waard, zelfs voor niet-trialbikefans.Een voorsmaakje: