Kevin en Jonathan Borlée grijpen naast olympische medaille

© Belga

In de finale van de 400 meter werd Kevin vijfde en Jonathan zesde.

Kevin en Jonathan Borlée zijn er niet in geslaagd om België olympisch eremetaal te bezorgen. In de finale van de 400 meter werd Kevin vijfde en Jonathan zesde.
Het goud was voor de wereldkampioen en topfavoriet Kirani James uit Grenada.

Eindsprint onvoldoende

Jonathan Borlée liep de finale in de binnenbaan, Kevin in baan negen. Na de laatste bocht lag Kevin laatste, terwijl Jonathan nog meedeed voor het brons. Jonathan zakte echter weg, terwijl Kevin nog een sterke eindsprint in huis had maar dat was onvoldoende voor de medailles.

Kevin Borlée finishte uiteindelijk als vijfde in 44.81 seconden, Jonathan was zesde in 44.83. Allebei bleven ze op de natte piste boven hun persoonlijke record.

James dominant
De titel was zoals verwacht voor Kirani James. Hij volgt de Amerikaan LaShawn Merritt op, die geblesseerd moest opgeven in de reeksen.

James kwam als eerste uit de laatste bocht en vergrootte zijn voorsprong nog om uiteindelijk als enige onder de 44 seconden te finishen: 43.94. Het zilver was voor de jonge Dominicaan Luguelin Santos (44.46), Lalonde Gordon uit Trinidad en Tobago snelde naar brons. De Bahamaan Chris Brown was als vierde met 44.79 twee honderdste sneller dan Kevin Borlée.

Jonathan Borlée had zaterdag in de reeksen het Belgisch record verbeterd naar 44.43 seconden. Met die chrono had hij in de finale zilver behaald. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content