Kim Clijsters begeleidt Yanina Wickmayer in New York

© BELGA

Kim Clijsters is opnieuw op de US Open, het grandslamtoernooi waar ze in 2012 een punt achter haar tenniscarrière zette. De 34-jarige Limburgse zal er Yanina Wickmayer (WTA 130) ondersteunen en in de tweede week ook deelnemen aan het toernooi voor legendes. ‘Ik doe dit puur uit vriendschap. Het is ook niet de eerste keer dat ik haar help. We kunnen het zeer goed vinden met elkaar’, vertelde Clijsters.

Clijsters liet zich als drievoudig winnares (2005, 2009 en 2010) interviewen door het Amerikaanse medium Sportskeeda. Door de afwezigheid van Serena Williams (WTA 15), zesvoudig laureate op de US Open en momenteel zwanger van haar eerste kind, ziet Clijsters de Duitse titelverdedigster Angelique Kerber (WTA 6) als favoriete voor de eindwinst.

‘De US Open is fysiek zeer zwaar, want de ondergrond is zeer belastend. Je moet een goed voetenspel hebben, in staat zijn om snel te bewegen en goed kunnen afduwen. Kerber is zo’n speelster, net als Johanna Konta (WTA 7). Door de afwezigheid van Serena zal het net als Wimbledon een open toernooi worden. Veel speelsters zullen in hun kansen geloven. Maria Sharapova zal voor het eerst opnieuw deelnemen aan een grandslamtoernooi en ik ben benieuwd om haar aan het werk te zien’, aldus Clijsters.

Wickmayer speelt in de eerste ronde tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 30).

Partner Content