"Ik voel me prima. Ik heb hard getraind en heb me goed laten verzorgen. Fysiek ben ik klaar om eraan te beginnen", vertelde Clijsters net voor ze de Eurostar richting Londen opstapte.

Voluit gaan

De 29-jarige Limburgse kwam voor het laatst in actie op 2 juli. Ze verloor toen in de vierde ronde van Wimbledon kansloos in twee korte sets van de Duitse Angeliqe Kerber.

"Mijn grootste probleem was dat ik veel pijn had toen ik bij de opslag kracht moest zetten. Nu gaat het veel beter met de buikspieren. Ik ben al een week voluit aan het serveren. We blijven het van dichtbij evalueren maar in principe kan ik woensdag echt voluit gaan."

Gelijkenissen

Clijsters kijkt naar eigen zeggen erg uit naar haar eerste Spelen. "Ik heb er veel zin. Er zijn natuurlijk veel gelijkenissen met Wimbledon. Zo logeren we in hetzelfde huis als tijdens de grandslam. Aan de andere kant is het ook verschillend want de geschiedenis van het toernooi is helemaal anders, er is het contact met de andere atleten, enz."

Outsider

Donderdag wordt geloot voor het olympisch tennistoernooi. Clijsters is pas het nummer 36 van de wereld maar behoort in principe altijd tot de outsiders voor een medaille.

"Een medaille (lacht)? Elke atleet gaat voluit op de Spelen en ook ik zal er 100 procent voor gaan. Op de baan zal ik vechten voor elke bal en hopelijk speel ik mijn beste tennis." De openingsceremonie vrijdagavond laat Clijsters aan zich voorbijgaan. "Waarschijnlijk moet ik de dag erop spelen en dan valt het echt niet te combineren." (Belga/KVDA)

"Ik voel me prima. Ik heb hard getraind en heb me goed laten verzorgen. Fysiek ben ik klaar om eraan te beginnen", vertelde Clijsters net voor ze de Eurostar richting Londen opstapte. Voluit gaan De 29-jarige Limburgse kwam voor het laatst in actie op 2 juli. Ze verloor toen in de vierde ronde van Wimbledon kansloos in twee korte sets van de Duitse Angeliqe Kerber. "Mijn grootste probleem was dat ik veel pijn had toen ik bij de opslag kracht moest zetten. Nu gaat het veel beter met de buikspieren. Ik ben al een week voluit aan het serveren. We blijven het van dichtbij evalueren maar in principe kan ik woensdag echt voluit gaan." Gelijkenissen Clijsters kijkt naar eigen zeggen erg uit naar haar eerste Spelen. "Ik heb er veel zin. Er zijn natuurlijk veel gelijkenissen met Wimbledon. Zo logeren we in hetzelfde huis als tijdens de grandslam. Aan de andere kant is het ook verschillend want de geschiedenis van het toernooi is helemaal anders, er is het contact met de andere atleten, enz." Outsider Donderdag wordt geloot voor het olympisch tennistoernooi. Clijsters is pas het nummer 36 van de wereld maar behoort in principe altijd tot de outsiders voor een medaille. "Een medaille (lacht)? Elke atleet gaat voluit op de Spelen en ook ik zal er 100 procent voor gaan. Op de baan zal ik vechten voor elke bal en hopelijk speel ik mijn beste tennis." De openingsceremonie vrijdagavond laat Clijsters aan zich voorbijgaan. "Waarschijnlijk moet ik de dag erop spelen en dan valt het echt niet te combineren." (Belga/KVDA)