Kwalificatie WK 2014 : Messi opnieuw aan het kanon bij Argentinië

(Belga) Argentinië heeft gisteravond in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK 2014 met 1-2 gewonnen op bezoek bij buurland Chili. ‘La Albiceleste’ liep in de eerste helft al uit tot 0-2 na doelpunten van Lionel Messi (28.) en Gonzalo Higuain (31.).Pas in de toegevoegde tijd van de tweede helft lukte Felipe Gutierrez (90.+2) de eerredder voor de thuisploeg.

Na negen speeldagen leidt Argentinië met 20 punten, dat zijn er drie meer dan eerste achtervolger Ecuador, dat een puntje sprokkelde op bezoek bij Venezuela (1-1). Bij de thuisploeg mocht Anderlecht-middenvelder Ronald Vargas na 57 minuten invallen, twee minuten later liep ‘La Perla’ al tegen een gele kaart aan. Colombia staat met een match minder op de teller op de derde plaats met zestien punten. De Colombianen waren gisteren vrij en versloegen in Barranquila Kameroen met 3-0 in een oefeninterland. Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca verscheen aan de aftrap en zette na 61 minuten Colombia op een geruststellende 2-0 voorsprong in zijn thuisstad. Jackson Martinez (23.) en Dorlan Pablon (81.) zorgden voor de andere doelpunten. Bij Kameroen kreeg Ernest N’For een basisplaats. Na 65 minuten pakte de aanvaller van KV Kortrijk een gele kaart. (DLA)