Toen de langharige Zweed Björn Borg in 1973 voor het eerst op Wimbledon verscheen, was hij meteen een sensatie. Niet alleen door zijn uiterlijk van een popster en zijn schijnbare onbewogenheid was IceBorg een buitenbeentje, hij vertoonde ook een tennistalent dat voordien amper gezien was.

Dat jaar bereikte hij meteen de kwartfinale, drie jaar later zou hij een eerste keer op de All England Tennis Club de eindzege behalen na een finale in drie sets tegen de Roemeen Ilie Nastase. Het zou de eerste van vijf opeenvolgende Wimbledonzeges worden, een prestatie die pas in 2007 weer eens werd herhaald, toen door Roger Federer.

Daarbovenop won Borg ook zes keer Roland Garros. Hij ging in de periode tussen 1976 en 1982 tekeer als een machine: 62 toernooien won hij, waarvan 11 grandslams. Daarmee haalde hij een eindzegepercentage van 41 procent in alle grandslams waaraan hij deelnam en won hij 90 procent van alle grandslamwedstrijden die hij speelde. Dat zijn records die dertig jaar na datum nog altijd niet gebroken zijn.

Aan de hand van archiefbeelden en interviews blikt deze documentaire terug op het leven en de carrière van Björn Borg, die door sommigen nog altijd als de beste tennisser uit de geschiedenis wordt beschouwd. (PM)

Toen de langharige Zweed Björn Borg in 1973 voor het eerst op Wimbledon verscheen, was hij meteen een sensatie. Niet alleen door zijn uiterlijk van een popster en zijn schijnbare onbewogenheid was IceBorg een buitenbeentje, hij vertoonde ook een tennistalent dat voordien amper gezien was. Dat jaar bereikte hij meteen de kwartfinale, drie jaar later zou hij een eerste keer op de All England Tennis Club de eindzege behalen na een finale in drie sets tegen de Roemeen Ilie Nastase. Het zou de eerste van vijf opeenvolgende Wimbledonzeges worden, een prestatie die pas in 2007 weer eens werd herhaald, toen door Roger Federer. Daarbovenop won Borg ook zes keer Roland Garros. Hij ging in de periode tussen 1976 en 1982 tekeer als een machine: 62 toernooien won hij, waarvan 11 grandslams. Daarmee haalde hij een eindzegepercentage van 41 procent in alle grandslams waaraan hij deelnam en won hij 90 procent van alle grandslamwedstrijden die hij speelde. Dat zijn records die dertig jaar na datum nog altijd niet gebroken zijn. Aan de hand van archiefbeelden en interviews blikt deze documentaire terug op het leven en de carrière van Björn Borg, die door sommigen nog altijd als de beste tennisser uit de geschiedenis wordt beschouwd. (PM)