De commerciële veiligheidsfirma G4S zit in de problemen omdat ze het beloofde aantal veiligheidsmensen voor de Olympische Spelen niet kan leveren. G4S had beloofd om - naar gelang de bron - tussen 10.000 en 13.500 veiligheidsmensen te screenen en te trainen. Afgelopen mei hadden ze er nog maar 4.000 opgeleid.

Soldaten moeten tassen controleren

Daarom heeft de Britse regering nu beslist om 3.500 extra militairen op te roepen, bovenop de 12.500 die het leger al ter beschikking had gesteld. Zij zullen nu onder verantwoordelijk zijn voor onder andere de controle van tassen en auto's.

Volgens het Britse journaal Channel 4 News moet G4S 50.000 pond (63.000 euro) betalen per dag dat het niet kan voorzien in de vereiste hoeveelheid personeel. In totaal krijgt de beveiligingsfirma 250 miljoen pond (317 miljoen euro) om de Olympische Spelen te beveiligen. Het is niet duidelijk of het bedrijf bijkomende boetes krijgt.

Oppositielid: "G4S laat land in de steek"

De politiek reageert boos. In het Britse parlement reageerde oppositielid Keith Vaz met de woorden: "G4S heeft het land in de steek gelaten en nu moeten we letterlijk het leger op de Spelen afsturen."

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May repliceert dat ondanks het falen van G4S de Spelen toch veilig zullen zijn. (JC)

De commerciële veiligheidsfirma G4S zit in de problemen omdat ze het beloofde aantal veiligheidsmensen voor de Olympische Spelen niet kan leveren. G4S had beloofd om - naar gelang de bron - tussen 10.000 en 13.500 veiligheidsmensen te screenen en te trainen. Afgelopen mei hadden ze er nog maar 4.000 opgeleid. Soldaten moeten tassen controleren Daarom heeft de Britse regering nu beslist om 3.500 extra militairen op te roepen, bovenop de 12.500 die het leger al ter beschikking had gesteld. Zij zullen nu onder verantwoordelijk zijn voor onder andere de controle van tassen en auto's. Volgens het Britse journaal Channel 4 News moet G4S 50.000 pond (63.000 euro) betalen per dag dat het niet kan voorzien in de vereiste hoeveelheid personeel. In totaal krijgt de beveiligingsfirma 250 miljoen pond (317 miljoen euro) om de Olympische Spelen te beveiligen. Het is niet duidelijk of het bedrijf bijkomende boetes krijgt. Oppositielid: "G4S laat land in de steek" De politiek reageert boos. In het Britse parlement reageerde oppositielid Keith Vaz met de woorden: "G4S heeft het land in de steek gelaten en nu moeten we letterlijk het leger op de Spelen afsturen." De Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May repliceert dat ondanks het falen van G4S de Spelen toch veilig zullen zijn. (JC)