Lionel Messi schiet mak Argentinië naar achtste finales

© BELGAIMAGE

Argentinië heeft met 1-0 gewonnen van Iran. Het enige doelpunt werd gemaakt door Lionel Messi in de blessuretijd.

Een pover Argentinië heeft zaterdag op de tweede speeldag in WK-groep F met 1-0 (rust: 0-0) gewonnen van Iran. Daardoor zijn de Albiceleste zeker van een plaats in de achtste finales. Het enige doelpunt kwam op naam van Lionel Messi, die in de blessuretijd (90.+1) het leer tegen de netten knalde.

De verwachte stormloop van Messi en co. in het Estádio Mineirao van Belo Horizonte bleef in de eerste helft uit. Pas op het kwartier was er een eerste kans via Higuain, maar die besloot op Haghighi. De Iraanse doelman moest zeven minuten later weer de handen uit de mouwen steken, na een poging van Agüero.

Vijf minuten voor rust kwam Iran, dat maandag Nigeria op 0-0 hield, zelfs opzetten. Hosseini kopte een hoekschop over. De Argentijnen, die op de eerste speeldag Bosnië en Herzegovina met 2-1 versloegen, trokken met het schaamrood op de wangen naar de kleedkamer.

De troepen van bondscoach Alejandro Sabella kwamen na de pauze opnieuw bijzonder ongeïnspireerd voor de dag. De Albiceleste kwamen goed weg toen Reza (ex-STVV, ex-Standard) een enorme kans op doelman Romero kopte. Messi reageerde op het uur met een flits, maar trapte naast. Een scrimmage voor het Argentijnse doel deed Sabella nog meer zweten. Dejagah, een gesel voor de Argentijnse verdediging, troefde in de 67e minuut Zabaleta af. Romero tikte zijn krachtige kopbal over.

Zes minuten voor tijd zette Argentinië daar nog een kopbal van Palacio tegenover, maar die miste overtuiging. Een minuut later trok Reza zich nog eens op gang. Tussen twee Argentijnen stormde hij op Romero af, maar die gaf geen krimp. De onvermijdelijke Messi gaf Argentinië in extremis dan toch een reden om te feesten. In de toegevoegde tijd knalde hij met een afstandsschot de 1-0 tegen de netten.

In groep F kijken Nigeria en Bosnië en Herzegovina elkaar om middernacht nog in de ogen. (Belga/AVE)