Dat kondigde minister van Cultuur Jeremy Hunt aan, die ook belast is met de Spelen (27 juli - 12 augustus). "We willen niets aan het toeval overlaten," zei Hunt volgens deBBC.

Reserve

De regering plaatste deze militairen vorige week in reserve om op alles voorbereid te zijn, nadat de veiligheidsfirma G4S niet in staat was gebleken alle 10.400 privébewakers te leveren voor de uitzonderlijke beveiliging van de Olympische Spelen. Hunt verzekerde dat het opstellen van de extra soldaten geen verband hield met nieuwe problemen met G4S.

De Britse staat moest een eerste keer bijspringen op 12 juli door op de valreep 3.500 bijkomende soldaten in te zetten.

In een mededeling zegt G4S dat het de beslissing van de regering "begrijpt" en de kosten zal dragen van de extra inzet. De firma heeft tot dusver 5.800 bewakers naar de olympische sites gestuurd. In totaal moeten voor de Spelen bijna 40.000 manschappen gemobiliseerd worden in het kader van de grootste veiligheidsvoorzieningen in vredestijd in Groot-Brittannië. (Belga/BBC/KVDA)

Dat kondigde minister van Cultuur Jeremy Hunt aan, die ook belast is met de Spelen (27 juli - 12 augustus). "We willen niets aan het toeval overlaten," zei Hunt volgens deBBC. Reserve De regering plaatste deze militairen vorige week in reserve om op alles voorbereid te zijn, nadat de veiligheidsfirma G4S niet in staat was gebleken alle 10.400 privébewakers te leveren voor de uitzonderlijke beveiliging van de Olympische Spelen. Hunt verzekerde dat het opstellen van de extra soldaten geen verband hield met nieuwe problemen met G4S. De Britse staat moest een eerste keer bijspringen op 12 juli door op de valreep 3.500 bijkomende soldaten in te zetten. In een mededeling zegt G4S dat het de beslissing van de regering "begrijpt" en de kosten zal dragen van de extra inzet. De firma heeft tot dusver 5.800 bewakers naar de olympische sites gestuurd. In totaal moeten voor de Spelen bijna 40.000 manschappen gemobiliseerd worden in het kader van de grootste veiligheidsvoorzieningen in vredestijd in Groot-Brittannië. (Belga/BBC/KVDA)