Henry Onyekuru, de Nigeriaanse spits van Eupen, telt na zijn twee doelpunten tegen Roeselare evenveel goals als Teodorczyk, maar de Pool scoorde meer doelpunten op verplaatsing. 'Teo' vond in de reguliere competitie twintig keer de weg naar doel en had een straatlengte voorsprong op zijn concurrenten. In de play-offs sputterde de motor van de Anderlecht-spits acht duels lang, maar met twee doelpunten tegen Charleroi - die Paars-wit zijn 34e landstitel bezorgden - behield hij de Gouden Stier. Orlando Sa van Standard vervolledigt met zeventien treffers de top drie. Teodorczyk volgt op de erelijst Jérémy Perbet op. De Fransman scoorde vorig seizoen 22 keer voor Charleroi en versierde zo een transfer naar AA Gent.

Assistkoning op de Belgische velden is Sofiane Hanni met veertien stuks. De Algerijnse kapitein van RSC Anderlecht gaat Genk-speler Siebe Schrijvers en ploeggenoot Youri Tielemans vooraf, die elk twaalf assists lieten optekenen. Vorig jaar ging Onur Kaya (Zulte Waregem) met de individuele prijs aan de haal.

Colin Coosemans wint het Clean Sheet-klassement, sinds dit seizoen de bekroning voor de keeper die het minst gepasseerd werd. De doelman van KV Mechelen kreeg er vrijdag tegen STVV zeven om de oren, maar hield het afgelopen seizoen zijn netten veertien keer ongeschonden. Anderlecht-goalie Frank Boeckx (13 clean sheets) en Club Brugge-doelman Ludovic Butelle (12) staan mee op het podium.

Henry Onyekuru, de Nigeriaanse spits van Eupen, telt na zijn twee doelpunten tegen Roeselare evenveel goals als Teodorczyk, maar de Pool scoorde meer doelpunten op verplaatsing. 'Teo' vond in de reguliere competitie twintig keer de weg naar doel en had een straatlengte voorsprong op zijn concurrenten. In de play-offs sputterde de motor van de Anderlecht-spits acht duels lang, maar met twee doelpunten tegen Charleroi - die Paars-wit zijn 34e landstitel bezorgden - behield hij de Gouden Stier. Orlando Sa van Standard vervolledigt met zeventien treffers de top drie. Teodorczyk volgt op de erelijst Jérémy Perbet op. De Fransman scoorde vorig seizoen 22 keer voor Charleroi en versierde zo een transfer naar AA Gent. Assistkoning op de Belgische velden is Sofiane Hanni met veertien stuks. De Algerijnse kapitein van RSC Anderlecht gaat Genk-speler Siebe Schrijvers en ploeggenoot Youri Tielemans vooraf, die elk twaalf assists lieten optekenen. Vorig jaar ging Onur Kaya (Zulte Waregem) met de individuele prijs aan de haal. Colin Coosemans wint het Clean Sheet-klassement, sinds dit seizoen de bekroning voor de keeper die het minst gepasseerd werd. De doelman van KV Mechelen kreeg er vrijdag tegen STVV zeven om de oren, maar hield het afgelopen seizoen zijn netten veertien keer ongeschonden. Anderlecht-goalie Frank Boeckx (13 clean sheets) en Club Brugge-doelman Ludovic Butelle (12) staan mee op het podium.