1. FC Köln

© Bundesliga Collection via Getty

Trainer Steffen Baumgart 05/01/1972

? De gewezen aanvaller maakte 29 goals in 225 matchen in de 1. Bundesliga en 36 goals in 142 matchen in de 2. Bundesliga.

? In 2017 nam hij Paderborn over toen dat in de derde afdeling stond. Na twee promoties leidde hij de club in 2019 naar de hoogste afdeling, een ongelooflijke prestatie.

? Als speler kwam hij uit voor negen verschillende clubs.

Transfers

IN

Niklas Hauptmann (Holstein Kiel), Timo Hübers & Kingsley Schindler (Hannover 96), Vincent Koziello (Nacional Funchal, Por), Dejan Ljubicic (SK Rapid Wien, Aut), Anthony Modeste (AS Saint-Etienne, Fra), Tomás Ostrák (MFK Karviná, Cze), Louis Schaub (FC Luzern, Sui), Marvin Schwäbe (Brøndby IF, Den), Mark Uth (Schalke 04).

Jonas Hector
Jonas Hector© Federico Gambarini/dpa-POOL

OUT

Tolu Arokodare (Amiens SC, Fra), Yann Aurel Bisseck (Aarhus GF, Den), Sebastiaan Bornauw (VfL Wolfsburg), Emmanuel Dennis (Watford FC, Eng via Club Brugge, Bel), Dominick Drexler (Schalke 04), Marco Höger, Ismail Jakobs (AS Monaco, Fra), Julian Krahl (FC Viktoria 1899 Berlin), Max Meyer, Elvis Rexhbecaj (VfL Bochum via VfL Wolfsburg), Lasse Sobiech (SV Darmstadt 98), Birger Verstraete (R Antwerp FC, Bel), Marius Wolf (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96).

1. FC Köln

Smaakmaker Jonas Hector

Jonas Hector ging nooit naar een opleidingscentrum van hoog niveau en dat is best opmerkelijk. Als huismus verkoos hij de sfeer van het ouderlijk nest en het amateurvoetbal. Hij blijft ook afwezig op de sociale media. Door die terughoudendheid is hij een mysterie voor mensen die het Duitse voetbal niet op de voet volgen.

Pas nadat hij 22 kaarsjes had uitgeblazen, speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd voor 1. FC Köln. Hij zou die club nooit verlaten. Ondanks die late doorbraak werd hij een van de lievelingsspelers van Joachim Löw.

Toen de club in 2018 op het punt stond te degraderen, verlengde Hector zijn contract verrassend tot 2023. En dat terwijl hij enkele maanden later titularis zou zijn op de linksachterpositie bij de Mannschaft tijdens het WK in Rusland. De beslissing om op dat ogenblik zijn contract te verlengen maakte van hem een levende legende bij de Geitenbokken. Op het einde van vorig seizoen, toen de ploeg tegen een nieuwe degradatie vocht, koos coach Friedhelm Funkel ervoor om zijn aanvoerder uit te spelen als aanvallende middenvelder.

1. FC Köln
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content