1. FC Nürnberg

clubinfo

opgericht in 1900

voorzitter

A. Bornemann

stad

Nürnberg

511.628 inwonersstadion

Max Morlock

50.000 capaciteit

clubkleuren

rood-wit shirt, rode broek

website

www.fortuna-fcn.de

trainer Michael Köllner

29/12/1969

Werkte als tandartsassistent bij het Duitse leger, is sinds 2004 DFB-voetballeraar en schreef in de tussentijd ook nog enkele boeken over tactiek en trainingsmethoden.

Geen professionele voetballer geweest, maar met de huidige generatie laptoptrainers in Duitsland is dat ook niet belangrijk.

Leidde FC Nürnberg in zijn eerste seizoen als hoofdcoach van een volwassen team naar promotie.

smaakmaker Mikael Ishak

Na enkele goede seizoenen bij het Zweedse Assyriska FF verkaste de Zweedse spits in 2012 naar de 1. FC Köln. Daar werd hij binnengehaald als een van de grote nieuwe Zweedse talenten, maar Mikael Ishak kon die verwachtingen niet inlossen. Na een mislukt seizoen werd de aanvaller verkocht aan Parma, dat hem meteen verhuurde aan Crotone. Daar vond Ishak zichzelf terug en scoorde hij viermaal in 23 wedstrijden. De echte comeback kwam pas in zijn periode bij Randers in Denemarken. Daar was hij goed voor 31 doelpunten in 71 wedstrijden. Ishak werd vorig seizoen door de grote poort binnengebracht bij Nürnberg. Met zijn twaalf doelpunten loste hij daar wel de verwachtingen in en zorgde met een doelpunt in de laatste competitiematch voor de promotie.

Mikael Ishak
Mikael Ishak© BELGAIMAGE

transfers In

Bauer (W. Bremen), Goden (Köln), Klandt (Freiburg), Knöll & Mathenia (HSV).

Out

Kirschbaum (B. Leverkusen), Kreidl (SV Ried, Aut), Möhwald (W. Bremen), Stefaniak (VfL Wolfsburg), Werner (VfB Stuttgart).

Michael Köllner
Michael Köllner© BELGAIMAGE
1. FC Nürnberg
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content