clubinfo

opgericht in 1905

voorzitter

Stefan Hofmann

stad

Mainz

213.528 inwoners

stadion

Opel Arena

34.034 capaciteit

clubkleuren

rood shirt, witte broek

website

www.mainz05.de

erelijst

-

trainer Sandro Schwarz

17/10/1978

Speelde tussen maart 1998 en 2002 meer dan honderd wedstrijden voor de club.

Na Jürgen Klopp en Thomas Tuchel weer een jonge coach voor de club. Noemt zichzelf wel minder talentvol dan zijn voorgangers. Valse bescheidenheid? Hij kon zijn ploeg toch mooi verzekeren van behoud vorig jaar.

Eerste coach van Mainz sinds vijftig jaar die zelf ook afkomstig is uit de stad.

smaakmaker Stefan Bell

Al vijf seizoenen de rots in de branding in de verdediging van Mainz. Als jeugdproduct van de club bleef Stefan Bell FSV Mainz 05 trouw en werd enkele seizoenen geleden al aanvoerder. De teller staat op zijn 26e op 152 wedstrijden, waarin hij ook al goed was voor tien doelpunten. Vooral in een team dat moeilijk scoort, blijkt zo'n sterkhouder van goudwaarde. Naast zijn offensieve bijdrage vergaat het hem defensief ook heel goed. Hij wint de meeste duels van de ploeg, maar maakt daarbij ook wel de meeste fouten. Zo maakte hij vorig jaar 44 overtredingen waarvoor hij zeven keer geboekt werd met een gele kaart. Door zijn goede prestaties en leidende kwaliteiten staat hij dan ook op het verlanglijstje van tal van topclubs, zoals Borussia Dortmund.

Stefan Bell, BELGAIMAGE
Stefan Bell © BELGAIMAGE

transfers In

Bussmann (Freiburg), Huth (Sparta, Ned), Malong (Granada CF, Esp), Mateta (Ol. Lyon, Fra), Mwene (Kaiserslautern), Niakhaté (FC Metz, Fra), Seydel (H. Kiel).

Sandro Schwarz, AFP
Sandro Schwarz © AFP

Out

Balogun (Brighton & Hove Albion, Eng), Diallo (Bor. Dortmund), De Jong (Al-Ahli SC, Qat), Kodro (FC Kopenhagen, Den), Serdar (Schalke), Sverko (Karlsruher SC).

opgericht in 1905 voorzitterStefan Hofmann stad Mainz 213.528 inwoners stadion Opel Arena 34.034 capaciteit clubkleurenrood shirt, witte broek website www.mainz05.de erelijst- 17/10/1978 Speelde tussen maart 1998 en 2002 meer dan honderd wedstrijden voor de club. Na Jürgen Klopp en Thomas Tuchel weer een jonge coach voor de club. Noemt zichzelf wel minder talentvol dan zijn voorgangers. Valse bescheidenheid? Hij kon zijn ploeg toch mooi verzekeren van behoud vorig jaar. Eerste coach van Mainz sinds vijftig jaar die zelf ook afkomstig is uit de stad.Al vijf seizoenen de rots in de branding in de verdediging van Mainz. Als jeugdproduct van de club bleef Stefan Bell FSV Mainz 05 trouw en werd enkele seizoenen geleden al aanvoerder. De teller staat op zijn 26e op 152 wedstrijden, waarin hij ook al goed was voor tien doelpunten. Vooral in een team dat moeilijk scoort, blijkt zo'n sterkhouder van goudwaarde. Naast zijn offensieve bijdrage vergaat het hem defensief ook heel goed. Hij wint de meeste duels van de ploeg, maar maakt daarbij ook wel de meeste fouten. Zo maakte hij vorig jaar 44 overtredingen waarvoor hij zeven keer geboekt werd met een gele kaart. Door zijn goede prestaties en leidende kwaliteiten staat hij dan ook op het verlanglijstje van tal van topclubs, zoals Borussia Dortmund. Bussmann (Freiburg), Huth (Sparta, Ned), Malong (Granada CF, Esp), Mateta (Ol. Lyon, Fra), Mwene (Kaiserslautern), Niakhaté (FC Metz, Fra), Seydel (H. Kiel). Balogun (Brighton & Hove Albion, Eng), Diallo (Bor. Dortmund), De Jong (Al-Ahli SC, Qat), Kodro (FC Kopenhagen, Den), Serdar (Schalke), Sverko (Karlsruher SC).