1. FSV Mainz 05

© BELGAIMAGE

Trainer Bo Svensson 04/08/1979 (den)

? Voor hij er trainer werd, speelde Svensson tussen 2007 en 2014 al 122 wedstrijden voor Mainz.

? Een jaar na het eind van zijn spelerscarrière werd hij assistent en hij verdiende zijn sporen als hoofdtrainer bij de jeugd. In 2020 kreeg hij zijn kans en hij slaagde erin om het behoud te verzekeren.

? Voorzitter Christian Heidel is zo tevreden over hem dat hij zei dat de Deen voor geen geld weg mag dit seizoen.

Transfers

IN

Jae-Sung Lee (Holstein Kiel), Anderson Lucoqui (Arminia Bielefeld), Aarón Martín (Celta Vigo, Esp), Jonathan Meier (Dynamo Dresden), David Nemeth (SK Sturm Graz, Aut), Anton Stach (SpVgg Greuther Fürth), Silvan Widmer (FC Basel, Sui).

Moussa Niakhaté
Moussa Niakhaté© BELGAIMAGE

OUT

Cyrill Akono (SC Verl), Danny da Costa (Eintracht Frankfurt), Robert Glatzel (Hamburger SV), Abass Issah (HNK Rijeka, Cro), Ji Dong-Won (FC Seoul, Kor), Pierre Kunde (Olympiacos Piraeus, Gre), Danny Latza (Schalke 04), Florian Müller (VfB Stuttgart), Marlon Mustapha (FC Admira Wacker Mödling, Aut), Phillipp Mwene (PSV, Ned), Levin Öztunali (1. FC Union Berlin), Robin Quaison (Al-Ettifaq Dammam, KSA).

1. FSV Mainz 05

Smaakmaker Moussa Niakhaté

Toen hij op zijn vijftiende werd weggestuurd van het opleidingscentrum van Lille OSC dacht de Fransman dat hij het nooit zou maken. Maar door een aanbod van Valenciennes kon hij toch zijn kwaliteiten tonen. Na drie jaar in de Ligue 2 te hebben gespeeld, zette hij zijn opmars verder bij Metz. Jammer genoeg zakte die club een jaar na zijn komst. Dat was meteen de reden van zijn transfer naar Mainz.

De verdediger, die zowel centraal als op de flank kan spelen, wordt beschouwd als een van de goudklompjes van de Bundesliga en voelt zich prima in Duitsland. Op twee schorsingsdagen na speelde Niakhaté vorig jaar alle wedstrijden van Mainz. Hij maakte drie goals en droeg gedurende dertien wedstrijden de aanvoerdersband, waarmee hij zijn gamma aan kwaliteiten dus nog wat heeft uitgebreid. Dit is zeker maar een tussenstation voor een speler die grote ambities koestert. De voetballer met Senegalese roots ligt nog tot 2023 onder contract en kreeg ondertussen al een prijskaartje van 15 miljoen euro opgekleefd voor geïnteresseerde ploegen.

1. FSV Mainz 05
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content