17-11-2010

Rusland-België (0-2)

Na een fout in de Russische defensie speelt Eden Hazard de bal naar Romelu Lukaku, die aan de rand van de kleine rechthoek staat en met links de bal midden in een open doel duwt. Lukaku maakt zijn eerste doelpunt voor de Duivels in zijn achtste interland en zal nog een tweede keer scoren op een lange bal, die hij centraal aan de rand van het strafschopgebied met de borst controleert. Hij maakt zich met de schouder spectaculair los van zijn Russische verdediger en werkt met een halve omhaal af.

15-08-2012

België-Nederland (4-2)

Lukaku profiteert van een actie van Dries Mertens, die vanaf de linkerflank de bal in de kleine rechthoek naar Lukaku doorspeelt. Die duwt hem met links in een lege goal.

11-10-2013

Kroatië-België (1-2)

Op het kwartier onderschept Steven Defour na een fout van Ivan Perisic de bal ter hoogte van het middenveld en stuurt Lukaku de diepte in. Die toont zich sneller dan de centrale verdediger van Kroatië, kapt de Kroatische doelman met links uit om vervolgens met rechts af te werken.

Twintig minuten later laat Lukaku, die op zeventig meter van zijn eigen doel door Axel Witsel op een tegenaanval gelanceerd wordt, zijn kracht en snelheid spreken. Hij komt voor de Kroatische doelman en speelt de bal met links onder hem door.

26-05-2014

België-Luxemburg (5-1)*

Marouane Fellaini lanceert Lukaku aan de rand van de zestien. Die schakelt de keeper uit en besluit met links.

Na een combinatie aan de rand van het strafschopgebied met Eden Hazard recupereert Lukaku de bal en schiet hem met zijn rechter tegen de netten.

In de 53e minuut onderschept Lukaku een bal aan de linkerkant buiten het strafschopgebied, schakelt twee verdedigers uit met een overstapje en maakt een kapbeweging met rechts, waarna hij afwerkt met links.

*Door de FIFA niet als officiële interland erkend, maar wel door de bond in de boeken opgenomen.

01-06-2014

Zweden-België (0-2)

Na een balrecuperatie in het Zweedse kamp geeft Witsel de bal mee met Lukaku op dertig meter van de goal. Van buiten de zestien plaatst de spits hem mooi met zijn linker rechts van de Zweedse doelman.

01-07-2014

België-VS (2-1, n.v.)

105e minuut, Hazard trekt de tegenaanval op gang vanop de eigen helft en geeft de bal af aan De Bruyne op links. Na een spurt van meer dan vijftig meter krijgt Lukaku de bal van De Bruyne in het strafschopgebied en verslaat hij Tim Howard met links.

12-11-2014

België-IJsland (3-1)

Dries Mertens levert op snelheid vanaf de rechterflank een voorzet af voor Lukaku, die in zijn loop maar af te leggen heeft (met links) voor een leeg doel.

29-03-2016

Portugal-België (2-1)

Op een strakke voorzet vanaf de linkerflank van zijn jongere broer Jordan, snijdt Romelu de passlijn af in de kleine rechthoek en verschalkt de Portugese doelman met het hoofd.

28-05-2016

Zwitserland-België (1-2)

Voorzet van Dries Mertens vanop rechts die heel de Zwitserse defensie passeert, waarop Lukaku met links besluit aan de rand van de kleine rechthoek.

01-06-2016

België-Finland (1-1)

Na een voorzet-schot van Dries Mertens dat afgeweerd wordt door de doelman en de lat, duwt Lukaku van in de kleine rechthoek met de borst de bal tegen de netten.

05-06-2016

België-Noorwegen (3-2)

De Bruyne recupereert de bal en geeft hem door het midden af aan Lukaku aan de rand van het strafschopgebied. Die schakelt op kracht zijn tegenstander uit en verschalkt met links de Finse doelman.

18-06-2016

België-Ierland (3-0)

47e minuut, De Bruyne breekt op de tegenaanval langs de linkerflank uit, levert de bal aan de rand van het strafschopgebied af aan Lukaku, die hem mooi plaatst met links. Twintig minuten later is het Hazard die, opnieuw op de tegenaanval, de linkerflank afdweilt en de bal afgeeft aan een vrijstaande Lukaku, die met links de Ierse keeper verschalkt.

06-09-2016

Cyprus-België (0-3)

Na een aanval ziet Thomas Meunier zijn schot afwijken en op de lat belanden. Lukaku staat goed opgesteld in de kleine rechthoek om in de rebound de bal binnen te koppen. Hetzelfde verhaal in de tweede helft. Een schot van Carrasco wordt afgeweerd door de doelman, Lukaku scoort in de rebound met een kopbal.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content