Roberto Baggio scoorde zijn tweehonderdste competitiegoal in de Serie A.

Het liefst had Roberto Baggio zijn tweehonderdste doelpunt tegen Juventus gemaakt, wegens Marcello Lippi. Toen beiden in 1995 bij Inter aan de slag waren, verklaarde de huidige Juventustrainer dat hij Baggio niet meer kon gebruiken in zijn tactisch systeem. Verder dan een assist reikte Baggio’s aandeel echter niet in de door Brescia met 2-3 verloren wedstrijd, enkele weken geleden.

Zondag was het dan toch raak. Met zijn tweehonderdste goal hielp Baggio Brescia aan een 2-2-gelijkspel tegen Parma. Het was nog maar het zevende competitiedoelpunt dit seizoen, waarvan Baggio al eerder aangaf dat het zijn laatste wordt. Zijn eerste competitiegoal lukte Baggio voor Fiorentina, waarmee hij op tien mei 1987 bij Napels een 1-1-gelijkspel weghaalde. Hij scoorde vanop de penaltystip, één van zijn specialiteiten. Liefst 68 penaltygoals heeft hij in eerste op zijn naam, een record, al faalde hij bijvoorbeeld wél bij de beslissende penalty in de WK-finale die hij in 1994 met Italië tegen Brazilië speelde.

Zeven keer lukte hij drie goals in een wedstrijd, in november 1992 maakte hij er voor Juventus liefst vier tegen Udinese (5-1). Trefzeker toonde hij zich vooral in thuiswedstrijden (128 goals). Zijn topjaar beleefde hij bij Bologna, waar hij in 1997/98 22 keer scoorde. Onverwacht dwong hij toen nog een WK-selectie af. Eerder gaf Baggio al aan dat zijn ambitie voor dit seizoen een vierde opeenvolgend behoud met Brescia zou zijn. Vorig jaar had hij met 12 goals een ruim aandeel in het behoud, de jaren daarvoor scoorde hij respectievelijk 10 (2000/01) en 11 (2001/02) goals voor Brescia. Voor Baggio’s komst slaagde die ploeg er sinds het ontstaan van de ééngemaakte competitie in de jaren dertig nooit in meer dan drie seizoenen onafgebroken in de hoogste afdeling te blijven. Met de huidige resultaten (Brescia staat comfortabel in de middenmoot) moet het al erg verkeerd lopen, wil Baggio met Brescia dat record niet vestigen. (GF)

ALBERTO ZACCHERONI mag zeker tot het eind van het seizoen aanblijven als trainer van Inter, zo liet het bestuur weten. Voor het trainersschap volgend jaar wil Inter graag Roberto Mancini bij Lazio losweken. JUVENTUS wordt ook volgend jaar gecoacht door Marcello Lippi. Juve moet nu ook anderhalve maand Alessandro Del Piero missen, die tegen La Coruña met een spierblessure uitviel en daardoor zijn EK in het gedrang ziet komen. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Shevchenko (AC Milan) 18 goals ; 2. Totti (AS Roma) 15 goals ; 3. Chevanton (Lecce) 13 goals ; 4. Trezeguet (Juventus), Vieri (Inter) 12 goals.

GF

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content