Om de twee weken peilt Sport/Voetbalmagazine naar de lifestylegewoontes van onze topsporters. Deze week praten we met Denis Odoi, Carl Hoefkens en Nils Schouterden over flatscreens en 3D-televisie.

NILS SCHOUTER-DEN STVV – SAMSUNG 40 INCH

Welk televisietoestel heb je?

“Ik heb een drietal maanden geleden een Samsung 40 inch flatscreen gekocht op Ibood.com. Mij echt bezighouden met het uitzoeken van de allerbeste televisie is niets voor mij. Ik zag die Samsung toevallig op Ibood staan, voor 200 euro minder dan wat hij in de winkel kostte, dus heb ik hem maar snel gekocht. 700 euro voor een grote flatscreentelevisie vind ik een correcte prijs.”

Gebruik je je scherm het vaakst om te gamen, dvd’s te kijken of gewoon kabel te kijken?

“Heel af en toe game ik nog weleens, maar ik heb digitale tv en daar gebruik ik mijn televisie eigenlijk het meest voor. Soms kijk ik gewoon mee met mijn vriendin, maar vaak ook naar buitenlands en Belgisch voetbal. Onlangs heb ik samen met mijn vriendin nog eens de hele serie van Friends herbekeken op dvd. We hebben de meeste afleveringen allebei al meermaals gezien, maar dat blijft echt grappig. Televisie kijken is mijn favoriete manier om te ontspannen. Niets zo leuk als na een zware training ’s namiddags even voor de buis te kruipen. Soms zet ik een gedownloade film of serie op – Californication heb ik een paar weken geleden nog gezien – of soms zap ik gewoon wat. Ik weet toch dat de kans groot is dat ik in slaap zal vallen. Spontane middagdutjes vind ik echt hemels.”

Heb je een dolby surround system in huis?

“Toch wel ja. Die klank is nu eenmaal veel beter dan de gewone klank die uit je televisiekast komt. Naar de cinema ga ik nog maar zelden, onder meer omdat ik thuis over de perfecte installatie beschik om films te bekijken, maar toch vooral omdat het veel te duur geworden is. Negen euro, soms zelfs elf euro (3D-film), om een film te gaan bekijken is net iets te veel van het goede.”

Kijk je uit naar nieuwe ontwikkelingen zoals 3D-televisie?

“Neen, dat zegt me absoluut niets. Ik zie mezelf nog niet met een brilletje op mijn neus naar tv zitten kijken. Ook al kan het in de verre toekomst misschien zonder 3D-brilletje, dan nog zie ik er de toegevoegde waarde niet van in. Bij highdefinitiontelevisie daarentegen zie je echt het verschil in beeldkwaliteit.”

DENIS ODOI ANDERLECHT – LG 42 INCH

Welke televisietoestel heb je?

“Ik heb sinds een aantal jaren een LG flatscreen, 42 inch. Technologie interesseert me wel dus ik neem de tijd om een goede televisie uit te kiezen. Ik sta nu op het punt om te verhuizen en ik denk er sterk over na om een nog grotere tv te kopen. Degene die ik nu heb zou ik dan eventueel in de slaapkamer zetten. Nu heb ik immers maar één televisie en dat is er toch eentje te weinig. Een televisie in de slaapkamer lijkt me superhandig.”

Gebruik je je scherm het vaakst om te gamen, dvd’s te kijken of gewoon kabel te kijken?

“Om gewoon televisie te kijken. Digitale televisie dan wel, want dat is echt duizend keer beter dan analoge televisie. Ik heb ook wel series en films op mijn computer staan omdat ik ze gedownload heb en die bekijk ik liever op mijn grote televisie dan op de computer zelf.”

Heb je een dolby surround system in huis?

“Ja, dat hoort erbij. De klank van de televisieboxen volstaat niet. Maar ik ga ook nog naar de cinema. Ik hoor weleens mensen die zeggen dat ze dat niet meer doen net omdat ze zo’n homecinema hebben. Ik ga gewoon naar de bioscoop als er een film uitkomt die ik meteen wil zien. De laatste Harry Potter ( Harry Potter and the Deathly Hallows, part 2, nvdr) bijvoorbeeld.”

Kijk je uit naar nieuwe ontwikkelingen zoals 3D-televisie?

“3D-televisie lijkt echt nergens naar. Ik ben een keer in de cinema naar een 3D-film gaan kijken en dat was gewoonweg verschrikkelijk. De hele tijd met zo’n stom brilletje op je neus zitten … Zelfs als het in de toekomst zonder brilletje kan, zou ik het nog niet overwegen. Ik vind er maar weinig aan.”

CARL HOEFKENS CLUB BRUGGE – SAMSUNG LED

Welk televisietoestel heb je?

“Ik heb in totaal vijf televisietoestellen, maar de meest recente is een Samsung met ledscherm.”

Gebruik je je scherm het vaakst om te gamen, dvd’s te kijken of gewoon kabel te kijken?

“Mijn zoontje gebruikt de televisies voornamelijk om te gamen. Ik kijk bijna uitsluitend naar voetbal. Het clichébeeld dus. Na mijn doortocht in Engeland (Hoefkens speelde van 2005 tot 2009 bij Stoke City en West Bromwich Albion, nvdr) ben ik het Engelse voetbal altijd blijven volgen. Daarom heb ik ook een Sky TV-abonnement. Zo hoef ik geen Premier Leaguewedstrijd te missen. Van het Belgische voetbal blijf ik op de hoogte dankzij mijn Telenet Digibox.”

Heb je een dolby surround system in huis?

“Ja, natuurlijk. Dat lijkt me vanzelfsprekend als je een groot televisietoestel hebt. Al ga ik ook nog wel graag naar de cinema. Dat blijft toch een heel andere ervaring en eigenlijk altijd een belevenis op zich. Televisie kijken en naar de film gaan is leuk, maar de beste ontspanning na een zware training of voor een belangrijke wedstrijd is voor mij nog steeds: spelen met de kids!”

Kijk je uit naar nieuwe ontwikkelingen zoals 3D-televisie?

“Zeker. Ik ben best wel geïnteresseerd in alles wat er beweegt op vlak van televisie en technologie. Ik sta open voor elke nieuwe ontwikkeling op televisievlak, dus ook 3D-televisie zal ik zeker eens uitproberen zodra de kans zich voordoet.”

DOOR KRISTOF VANDERHOEVEN

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content