1ste speeldag : Anderlecht û Antwerp 3-1. Het eerste Brusselse doelpunt van het nieuwe kampioenschap is van de voet van Pär Zetterberg (foto). De Zweed staat verrassend in de basis, net als Walter Baseggio, waardoor Hugo Broos zijn eerdere uitspraken over beider samen functioneren zelf naar de prullenmand verwijst. Zetterberg zal het hele verdere seizoen vooral luxe-invaller zijn, maar afspraken over een technische functie in de club na zijn spelerscarrière, zorgen ervoor dat hij zich gedeisd houdt.

12de speeldag : Anderlecht û Standard 1-4. Aangeslagen Anderlechtspelers verwerken het zware thuisverlies tegen een op dat moment nog Luikse titelkandidaat. Van de vier topduels, tegen Standard en Club Brugge, wint Anderlecht (op de foto Baseggio met Moreira) er geen enkel. In Brugge leidt het op de 25ste speeldag zijn eerste uitnederlaag, nadat twee speeldagen eerder een gelijkspel op Westerlo een einde maakte aan elf opeenvolgende winstpartijen buitenshuis.

15de speeldag : RC Genk û Anderlecht 0-1. Ivica Mornar is weer eens beslissend geweest : tegen Genk (foto) scoort hij niet voor het eerst het enige doelpunt van de partij. Aan het seizoen begonnen als vijfde wiel aan de wagen, groeit de op revanche beluste Kroaat door de vele geblesseerde aanvallers uit tot een gevierde matchwinnaar. Hij komt nog aan tien doelpunten, maar wordt na de winterstop naar Engeland getransfereerd. Een 1-0-zege is het meest voorkomende resultaat van Anderlecht dit seizoen (vier keer).

21ste speeldag : Beveren û Anderlecht 2-3. Na een uur – Anderlecht staat 2-0 achter – valt Aruna in. Hij scoort meteen (foto) en doet de wedstrijd kantelen. Daarmee lijkt hij de critici de mond te snoeren, die menen dat hij scherpte mist na het winnen van de Gouden Schoen, enkele weken eerder. Toch wordt het nog een moeizame terugronde voor de Ivoriaan. Net als voor Anderlecht. Het wint uiteindelijk met 2-3, cijfers waarmee het ook Charleroi (ook na een 0-2-achterstand) en Cercle Brugge verslaat.

26ste speeldag : Anderlecht û Charleroi 3-2. Anthony Vanden Borre (foto) is na Paul Van Himst en Nii Lamptey de jongste debutant in het eerste van Anderlecht. De zestienjarige verdediger is met Vincent Kompany, die als zeventienjarige op de openingsspeeldag zijn debuut maakt, de verpersoonlijking van de grootste winst die Anderlecht dit seizoen maakt : de jeugdopleiding werpt eindelijk weer rijpe vruchten af voor het A-elftal. Op het eind speelde Anderlecht met drie verdedigers uit de eigen opleiding in de basis : Kompany, Vanden Borre en Olivier Deschacht.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content