Hebt u al nachtmerries gehad waarbij u badend in het zweet wakker wordt, denkend aan een halflege Ghelamco Arena tijdens play-off 2?

"Nee. Gent heeft een kritisch publiek, maar ook een dat ondersteunend kan zijn zodra ze erin geloven. Als we de eerste wedstrijd winnen, gaat het Gentse publiek massaal als één man achter het team staan. Misschien zal play-off 2 een betere toegang geven tot Europees voetbal. Je bent trouwens, voorzitter én supporter zijnde, verplicht om altijd positief te blijven."
...

"Nee. Gent heeft een kritisch publiek, maar ook een dat ondersteunend kan zijn zodra ze erin geloven. Als we de eerste wedstrijd winnen, gaat het Gentse publiek massaal als één man achter het team staan. Misschien zal play-off 2 een betere toegang geven tot Europees voetbal. Je bent trouwens, voorzitter én supporter zijnde, verplicht om altijd positief te blijven." "Het zou te gemakkelijk zijn om dat falen af te schuiven op anderen. Je kan niet de verantwoordelijkheid opeisen als het goed gaat en ze ontvluchten wanneer het tegenslaat. Er zijn wel wat excuses voor dit falen aan te halen, maar ik wil ze niet inroepen. Uiteraard ben ik mee verantwoordelijk voor de gemaakte fouten. Een voorbeeld? De aanpassing van de Spaanse voetbalfilosofie aan de Belgische situatie en de tijd die daarvoor nodig was, die heb ik onderschat." "Een overeenkomst met Vanhaezebrouck hebben wij niet. Ik word hier niet nerveus van, daarvoor zit ik te lang in het profvoetbal. Ik zeg gewoon: que será, será! Bovendien hebben we een diepgaand gesprek gepland met Mircea Rednic, dat binnen de twee weken zal plaatsvinden. Al bij al heeft hij de ploeg terug op de rails gekregen en goed gepresteerd. Ik vind hem wel een goeie trainer." "Ik noteer de uitspraak van Roger, die een verstandig man is. Een verrassende uitspraak vind ik het niet. Puur wiskundig denkend heeft hij gelijk, maar voetbal is geen mathematische aangelegenheid. De eigen geaardheid speelt ook een rol: kijk maar naar wat er in en rond Zulte Waregem gebeurd is bijna een jaar geleden. Op dit moment is een samenwerking tussen beide clubs niet aan de orde." "Een speler als Depoitre heeft nog een evolutiepotentieel, was eind contract én toonde de vaste wil om naar Gent te komen. Zo'n opportuniteit mag ik niet laten voorbijgaan, zulke kansen gaan we niet laten afhangen van wat de trainer denkt. Je moet rekening houden met de wensen van je trainer, maar je kan niet al je sportieve keuzes laten afhangen van hem. Een club moet zijn eigen sportieve visie ontwikkelen. Die valt nu even tegen, maar ik wil toch opmerken dat we in de jaren voor deze twee seizoenen bijzonder goed gepresteerd hebben met minder middelen en jaarlijks de top vijf haalden. "Wat Mboyo betreft, gaf ik Genk een goede raad: dat komt wel in orde. Het probleem heeft te maken met de late transfer, en het feit dat Mboyo in Gent alleen het gebeuren stuurde, terwijl bij Genk meerdere spelers die rol opeisen. Het is ook een speler waar je als bestuur en trainer op een zeer specifieke wijze moet mee omgaan. Pelé is een gevoelige jongen. Dat vereist een diplomatieke en een goed doordachte aanpak. Denk maar eens terug aan dat incident met de supporters: we hebben er toen veel tijd aan besteed om die relatie te herstellen. Hij is op dat vlak niet alleen. Bij veel topvoetballers past een specifieke benadering." Ivan De Witte is voorzitter van AA Gent. DOOR GEERT FOUTRÉ