AA Gent bedient Hein Vanhaezebrouck op zijn wenken

© belgaimage

De succestrainer van de Buffalo’s krijgt zijn gewenste versterking met Sylla, Odoi, Marcq en Andrijasevic.

Het nieuwe oefencomplex in Oostakker staat in de steigers, maar is nog niet volledig gebruiksklaar. Vandaar dat de Buffalo’s vanaf donderdag tijdelijk de veldtrainingen hervatten op hun vertrouwde stek aan de Waarmoezeniersweg. Na enkele oefenduels (donderdag JV De Pinte, vrijdag RFC Wetteren en zaterdag KVE Drongen) verhuist de A-kern vanaf volgende week maandag tot zaterdag naar Jupille, voor de altijd verrassende teambuildingssessies.

Een bonte mengeling van spelers dient zich aan op de eerste werkdag van het seizoen 2017/18. Want de Buffalo’s namen tot nu toe enkel afscheid van invallersdoelman Brian Vandenbussche (einde contract) en Serge Tabekou (Union SG). Voor heel wat spelers moet wel nog een oplossing gevonden worden door algemeen manager Michel Louwagie en sportief manager Patrick Turcq. Zet u schrap, want de volgende profs – van wie sommigen al werden verhuurd – liggen nog onder contract bij de ploeg die straks samen met KV Oostende aantreedt in de derde voorronde van de EL (op 27 juli en 3 augustus): Emir Kujovic, Marko Poletanovic, Peter Olayinka, Gustav Wikheim, Hatem Abd Elhamed, Simon Diedhiou, Jérémy Taravel, Siebe Horemans, Lucas Schoofs, Jari Vandeputte, Ofir Davidzada, Rob Schoofs, Jérémy Perbet, Ibrahim Rabiu en Darko Bjedov.

Voorzitter Ivan De Witte maakte zich een goede maand geleden sterk dat Hein Vanhaezebrouck over een complete spelerskern zou beschikken bij de hervatting van de trainingen. Hij lijkt woord te kunnen houden. De aanvaller Mamadou Sylla (23, KAS Eupen), vorig seizoen goed voor 12 doelpunten in 35 wedstrijden, werd al eind mei voor 3,85 miljoen euro en vier jaar vastgelegd. Een moderne spits, die voor diepgang kan zorgen én het speerpunt moet worden van een ploeg waarbij combinatievoetbal en een nog hogere balcirculatie zal vooropstaan. In Kroatië werd met Franko Andrijasevic (25) een nummer tien voor de neus van Standard weggehaald bij kampioen HNK Reijka. Een drievoudig international, die eerder zijn woord had gegeven aan de Rouches, maar alsnog overstag ging na een telefoongesprek met Van- haezebrouck.

De West-Vlaamse trainer probeerde ook zijn overtuigingskracht aan te wenden voor een terugkeer van Sven Kums (29). Maar de controlerende middenvelder verkoos uiteindelijk kampioen Anderlecht (en de CL) boven het financieel-sportief aanlokkelijke voorstel van de Buffalo’s. Aangezien ook de polyvalente Jordi Vanlerberghe (20, YR KV Mechelen), want inzetbaar als centrale verdediger of defensieve middenvelder, zijn voorkeur uitsprak voor Club Brugge, werd teruggegrepen naar een meer ervaren optie. De Franse routinier Damien Marcq (28, SC Charleroi) moet met Renato Neto of Anderson Esiti balans brengen net voor de driemansverdediging. Denis Odoi (29, Fulham) komt met een jaar vertraging dan toch als rechts- of linksachter, om het aanstaande vertrek van Rode Duivel Thomas Foket (22) te compenseren. Linkerflankspeler Aboubakary Koita (18, ASV Geel) lijkt veeleer een wissel op de toekomst.

Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content