De A-kern waarmee KV Mechelen aan het seizoen begint, ziet er als volgt uit.

Doelmannen : Kevin Begois en Ivan Willockx.

Verdedigers : Dave de Jong, Dieter Dever, Drissa Diallo, Peter Meeusen, Rudi Smidts en Olaf Vandael.

Middenvelders : Theophilus Amuzu, Mattieu Boots, N’Gom Ousman Camara, Ian Claes, Davy Davids en Lukasz Kubik.

Aanvallers : Jean-Paul Boeka-Lisasi, Tony Eecloo, Rory Hegelmeers, Marco Nijs, Steven Ribus, Martijn Van Galen, Matthias Van Steenberghe en Eric Viscaal.

Van de spelers die in de loop van vorig seizoen uit de A-kern werden gezet ( Dierickx, Elias, Endo, Hermansen, Darcon, Stickens, Verhoeven, Van Steenberghe, Peytier, Camus en Debusschere) en waarvan er nadien enkele weer werden opgevist (Dierickx, Van Steenberghe, Elias, Peytier, Camus en Debusschere), blijft nu nog alleen Van Steenberghe over. Inmiddels kregen dertien spelers te horen dat ze niet meer voor het eerste elftal in aanmerking komen.

Maar je zou niet schrikken als je straks toch weer naar de A-kern wordt geroepen, Geoffrey Peytier ?

Peytier ( lacht) : “Het is zo dat er op KV Mechelen altijd rare dingen gebeuren, maar dáár zou ik niet echt meer op rekenen en ik zou het ook niet echt verkiezen. Er is zoveel gebeurd, woordenwisselingen, al dan niet objectief genomen beslissingen, dat het niet bevorderlijk zou zijn voor het functioneren.

“Het probleem is dat KV Mechelen voor het ogenblik iets te veel vraagt voor mij, ongeveer 7,5 miljoen frank. Dus moet ik noodgedwongen hier blijven. Vooral de manier waarop ze je vernederen, stoot mij tegen het hoofd. Ik was vorig seizoen einde contract en ik zat in de B-kern. Dus ik ging vertrekken. Samen met mijn manager had ik wat losse contacten met andere clubs, maar achter mijn rug heeft Mechelen de optie op mij gelicht, waardoor ik nog een jaar langer vastlag en ik niet weg mocht. Ze willen mij niet gebruiken, maar wel veel centen verdienen op mijn rug. Van die dertien is er dus nog niemand weggeraakt.

“De sfeer is onder ons natuurlijk vrij goed, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Er wordt goed getraind en we winnen zelfs wedstrijden tegen vierdeklassers met 8-0. Dat er goed gewerkt wordt, stoot Mechelen wel wat tegen de borst, denk ik. We mogen nu al geen wedstrijden meer spelen in de buurt van Mechelen omdat er te veel reactie komt van de supporters. Dat is amateuristisch en belachelijk natuurlijk. Op de jeugdterreinen mogen we ook al niet komen en met de B-kern mogen we geen contact hebben. We moeten op een veldje trainen achter een school en het ligt er erbarmelijk bij. Terwijl wij profspelers zijn en ook zo behandeld willen worden. Nu worden wij gewoon bij het vuil buiten gezet.

“Hadden ze mij met wat meer respect behandeld en deftig laten trainen, dan zou een terugkeer eventueel gekund hebben. Van de andere kant : je kan het ook niet weigeren natuurlijk. En als je ze krijgt, zou je al heel dom moeten zijn om ze niet te pakken. Als ze mij gratis laten vertrekken, zou dat een win-win-situatie zijn, want als ik niet wegraak, moeten ze tot het eind van het seizoen mijn loon doorbetalen. Financieel is deze situatie voor mij geen enkel probleem, maar sportief is het een ramp natuurlijk.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content