Op basis van de resultaten kan Aimé Anthuenis met een 21 op 36 sinds zijn komst een nagenoeg perfect rapport voorleggen. De 65-jarige trainer van Germinal Beerschot is al zeven opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, pakte uit met een tussensprint van 17 op 21 en loodste de Antwerpenaars vanuit de degradatiezone naar een zo goed als veilige plaats in de middenmoot. Hij doet alvast beter dan voorganger Harm van Veldhoven, die zelf opstapte na een teleurstellende 8 op 33.

Algemene tevredenheid, denk je dan. Er wordt vooral verwezen naar de wonderbaarlijke mentale weerbaarheid die verhoogde, de strijdlust en de inzet die stegen, en de volwassen manier van spelen. Germinal Beerschot slaagt erin resultaatvoetbal te brengen, benut beter de vrije ruimte en is opportunistischer voor doel. Alleen weerklinkt ook dat de scherpte en agressiviteit op training, vooral in blok, nog beter kan en moet.

Interimvoorzitter Herman Kesters moet er eens hartelijk om lachen, net als met de berichtgeving in sommige media dat er voor volgend seizoen opnieuw gesprekken werden aangeknoopt met oud-speler Ernie Brandts (53), zonder club sinds afgelopen zomer, nadat hij vorig seizoen met NAC stuntte door een derde plaats te behalen. Voorzitter Jos Verhaegen, hersteld van een aanval van gordelroos en bijna terug na een gedwongen afwezigheid van vier maanden, liet uitschijnen dat de Nederlander zichzelf aanbood.

“Ach, ons laatste contact met Ernie dateert van voor Aimé hier aan de slag ging, dus midden november. Dat die man hier nog wat de competitie opvolgt, lijkt me voor zijn eigen loopbaan logisch”, zucht Kesters. “Bovendien bestaat er met Aimé de correcte afspraak dat we voor einde maart een evaluatie opmaken. Zo snel mogelijk klaarheid scheppen, dat staat voorop. Blijkbaar proberen bepaalde mensen voor wat onduidelijkheid te zorgen, willen ze graag een nieuwe polemiek opstarten. Vorige week donderdag zat ik daarom, op mijn initiatief, eventjes samen met Aimé. Ik vertelde hem dat we heel tevreden zijn over zijn werk. Wat hij als parcours tot nu toe neerzet, mag gezien worden. Zijn aanpak loont, want hij zit er kort op. Ik zie op training en in de wedstrijden een heel gedreven en scherpe spelersgroep. Sommige nieuwkomers zorgen duidelijk voor wat extra motivatie, stuwen met hun ervaring en winnaarsmentaliteit andere spelers naar een hoger niveau. Allemaal belangrijke signalen dat het goed zit. Ons waakvlammetje stond op een bepaald moment heel laag te branden, maar nu zien we toch dat het vuur stevig werd aangewakkerd. Aimé observeert en corrigeert, hij blijft een en al passie.”

FRéDéRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content