Aaron Boupendza – CLUB: Hatayspor

© getty

De 24-jarige Gabonese spits was de matchwinnaar tegen hekkensluiter Denizlispor en blijft de verrassende topschutter in de Turkse Süper Lig.

Nul risico nam de Turkse promovendus Hatayspor begin augustus vorig jaar, toen het voor de linkerflank met Aaron Boupendza een transfervrije speler overnam die eind juli zijn overeenkomst bij Bordeaux had ontbonden. Voor de Girondins was de maat vol. Als reden werd ‘ongepast gedrag’ aangegeven, maar eigenlijk kwam het er vooral op neer dat de club zich wilde ontdoen van een speler die nooit het niveau haalde van de Ligue 1.

Boupendza, een jeugdproduct van het opleidingscentrum van het Gabonese CF Mounana, was nochtans in augustus 2016 met de nodige verwachtingen naar Bordeaux gehaald. Hij bleek een wendbare en vinnige pocketspeler van 1,80 meter en toonde bij uitleenbeurten aan Pau FC en Tours FC wat hij in zijn mars had. Maar zijn opportunisme kwam dan weer niet naar boven bij de verhuur aan GFC Ajaccio en de Portugese tweedeklasser CD Feirense.

Bij Hatayspor, waar ook onze landgenoot Muhammed Mert (26, ex-KRC Genk) voetbalt, groeide Boupendza in steun van de Senegalese diepste spits Mame Biram Diouf uit tot een absolute sensatie. Boupendza, die in september nog twee duels miste door een conditionele achterstand, viert zijn doelpunten met een achterwaartse salto, net als Wesley Sonck vroeger bij ons. Ook de topper tegen Galatasaray begin april moest hij aan zich laten voorbijgaan omdat hij in quarantaine vertoefde.

De marktwaarde van de dribbelaar steeg intussen tot 7 miljoen euro.

De marktwaarde van de dribbelaar, die met 22 goals en 1 assist in 34 duels de topschutterslijst aanvoert voor Cyle Larin (ex-SV Zulte Waregem, 19 goals), steeg intussen tot 7 miljoen euro. Galatasaray, Tottenham en/of Arsenal zijn geïnteresseerd in de spits, die nog tot 2022 onder contract ligt. Loodst Gabonaanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang de 17-voudige international straks naar Londen?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content