Aaron Connolly – Club: Brighton & Hove Albion

© BELGAIMAGE

De 19-jarige Ierse aanvaller had met twee goals een ruim aandeel in de verrassende 3-0-zege op Tottenham.

Manager Graham Potter reageerde goudeerlijk toen hij na afloop van de opmerkelijke winst van The Seagulls tegen de Spurs meegaf dat de tweede treffer van het nieuwste wonderkind Aaron Connolly met toeval gepaard ging. Connolly had in de eerste helft alert gereageerd op het feit dat de Argentijnse invallersdoelman Paulo Gazzaniga zijn hakballetje niet onder controle kreeg. ‘Een beetje geluk ging gepaard met die rebound’, opperde Potter. ‘Maar Aaron gaf ons spel een totaal andere dimensie. Hij toont een enorme scoringsdrang.’

De ploegmakker van titularisdoelman Mathew Ryan, de geblesseerde Leandro Trossard en de nog niet in actie gekomen JoséIzquierdo haalde in eigen land wel de geschiedenisboeken, want hij is de eerste teenager sinds Robbie Keane in 1999 voor Coventry City die twee keer de weg naar de netten vond in een Premier Leaguewedstrijd. Na de rust draaide de 19-jarige Ierse spits, Rode Duivel Toby Alderweireld dol. De manier waarop de bal in doel verdween, deed terugdenken aan één van de vier treffers van Serge Gnabry in de 2-7 van Bayern München tegen Tottenham in de Champions League.

Connolly is voor elke coach een godsgeschenk. De 1,75 meter grote pocketspits blijft de tegenstander opjagen en compenseert zijn gebrek aan pure snelheid met veel overgave. Op zijn zestiende werd hij door scout John Morling opgemerkt bij het bescheiden Mervue United en voor de neus van Aston Villa naar Brighton & Hove Albion geloodst voor de U18-selectie. Van januari tot mei dit jaar werd het toptalent verhuurd aan Luton Town, waarna Potter hem beloonde met een promotie naar de A-kern. Een zet die nu al loont. Want ook een eerste oproeping voor de Ierse nationale ploeg is intussen een feit.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content