ACF Fiorentina

© LaPresse

Trainer – Vincenzo Italiano, 10/12/1977

? Vincenzo Italiano heeft de Italiaanse nationaliteit, maar zijn geboorteplaats is echter het Duitse Karlsruhe.

? Hij wist als trainer drie seizoenen op rij te promoveren met verschillende clubs. Met FC Arzignano Valchiampo naar de Serie C, met Trapani naar Serie B en met Spezia Calcio naar de Serie A.

? Hij is de vervanger van Gennaro Gattuso, die werd ontslagen na meningsverschillen over het beleid.

Transfers

In

Nicolás González (Vfb Sttugart, All), Igor (SPAL)

OUT

Martín Cáceres, Federico Ceccherini (Hellas Verona), Kevin Diks (FC Kopenhagen, Den), Valentin Eysseric (Kasimpasa, Tur), Toni Fruk (HNK Gorica, Cro), David Hancko (Sparta Praag, Cze), Petko Hristov (Spezia Calcio), Alban Lafont (FC Nantes, Fra), Marco Marozzi, Maximiliano Olivera ( FC Juárez, Mex), Franck Ribéry.

Nicolás González
Nicolás González© AFP

Smaakmaker – Nicolás González

De Argentijnse winger is een jeugdproduct van de club Argentinos Juniors. Hij doorliep de jeugdreeksen en in 2016 mocht hij debuteren tijdens een bekerwedstrijd. Tegen de tijd dat hij zijn competitiedebuut mocht maken, was de club gezakt naar de tweede afdeling. Hij hielp met vier doelpunten wel mee om meteen terug te promoveren.

In 2018 maakte González (23) de oversteek naar Europa. Bij VfB Stuttgart tekende hij een overeenkomst tot 2023 maar zijn eerste seizoen was er een om snel te vergeten: twee goals, drie assists en degradatie naar de tweede Bundeliga.

Dat jaar op een lager niveau zorgde duidelijk voor de bevrijding bij González. Met 17 goals en 3 assists in 27 wedstrijden had de flankaanvaller een flink aandeel in de promotie naar de Bundeliga. Zijn tweede jaar in de Duitse eerste klasse speelde hij niet eens de helft van de wedstrijden; mede door blessures moest hij vaak vanaf de zijlijn toekijken.

Na winst van de Copa América aan de zijde van Lionel Messi, hoopt González zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Fiorentina.

ACF Fiorentina
ACF Fiorentina
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content