AEK Athene

© GETTY IMAGES

TACTIEK

Manuel Jiménez coachte AEK naar de eerste titel in 24 jaar, maar werd enkele weken later bedankt door eigenaar Dimitris Melissanidis. De scheepsmagnaat had de club in 2013, toen het wegens financiële problemen naar derde klasse was teruggezet, van de ondergang gered en wilde de ambitieuze Spanjaard niet volgen. Ruimte om te investeren was er niet, maar dat was geen bezwaar voor de nieuwe T1 – Marinos Ouzounidis -, die verder bouwde op de fundamenten van zijn voorganger. In zijn 4-2-3-1 bestaat de verdediging uit ervaren mid-twintigers: Bakakis (rechts), het centrale duo OikonomouLampropoulos, en de Zweed Hult op rechts. Dmitro Tsjigrinski, centraal een vaste waarde, is momenteel geblesseerd. Van de twee defensieve middenvelders – Simões en Galanopoulos – is de Portugees de betere voetballer, die zijn landgenoot Lopes (links) of kapitein Mantalos (rechts) vrij moet spelen. Achter de nieuwe diepste spits, Marko Livaja (Las Palmas), staat een (halve) Belg: Viktor Klonaridis, geboren in Seraing en in januari 2013 voor enkele maanden door Lille OSC aan tweedeklasser Moeskroen uitgeleend.

AEK Athene

SMAAKMAKER: MARKO LIVAJA

Begin vorig seizoen werd de Kroatische spits (25) gehuurd van Las Palmas, dat hem de voorbije zomer voor 1,8 miljoen euro definitief liet vertrekken. Een laatbloeier, die al op zijn 17e bij Inter belandde en later voor 6,5 miljoen euro aan Kazan werd verkocht. In Athene was hij vorig seizoen met 10 goals van goudwaarde.

AEK Athene
AEK Athene
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content